Mădălin Gheban, un sportiv de care vom mai auzi

L.P.S-ul a reușit să facă din Mădălin Gheban un performer.
L.P.S-ul a reușit să facă din Mădălin Gheban un performer.

La vârsta de 16 ani, Mădălin Gheban a devenit vicecampion al Europei la atletism la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht din Olanda. Aproximativ 2.700 de tineri sportivi din 49 de ţări au participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European care s-a desfăşurat la Utrecht în Olanda.
Un elev  din Bărbătești, înmatriculat la Liceul cu Program Sportiv  Târgu-Jiu,  a făcut ca steagul României să fie arborat la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht din Olanda. Astfel,  la vârsta de 16 ani, Mădălin Gheban a devenit vicecampion al Europei la atletism. Gorjeanul a pierdut medalia de aur in favoarea lituanianului Benediktas Mickus, la doar 3 sutimi. Pe lângă faptul ca face parte dintre cei mai buni sportivi ai Europei, Mădălin Gheban este unul dintre premianţii Liceului cu Program Sportiv Târgu Jiu, acesta obţinând premiul I la sfârşitul anului şcolar 2012-2013.
Aproximativ 2.700 de tineri sportivi din 49 de ţări au participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European care s-a desfăşurat la Utrecht (Olanda). Sportivii care au reprezentat România au concurat la următoarele probe: atletism, gimnastică, judo, tenis de câmp şi înot. Printre cei 19 atleți ai ţării noastre s-a aflat şi Mădălin Gheban din Bărbăteşti.
Pentru rezultatul obţinut în Olanda, Mădălin Gheban a primit din partea Comitetului Olimpic şi a Federaţiei Române de Atletism un echipament complet. De asemenea, începând cu luna iulie, a fost introdus intr-un program prin care se acorda burse olimpice tinerelor speranţe ale ţării.