Noi locuințe ANL la Târgu Jiu

Consilierii municipali din Târgu Jiu au aprobat transmiterea în folosință gratuită a unui teren în suprafață de 3.800 mp către Agenția Națională pentru Locuințe, aflată în zona Narciselor, pentru construirea a 40 de locuințe pentru tineri (garsoniere și apartamente).
Până în prezent, ANL a finanțat construirea a 300 de locuițe pentru tineri în Târgu Jiu, pentru care chiriașii plătesc între 80 și 180 lei/lună, în funcție de suprafață, iar în prezent se află pe lista de așteptare alte 1.500 de dosare.
În principiu, acest mod de finanțare din partea statului a cetățenilor care nu și-au permis până în prezent o casă proprie, încurajând, astfel, constituirea de familii noi, este un lucru benefic.
Totuși, cei care s-au mutat în locuințe ANL sunt nemulțumiți de faptul că prețurile acestora sunt prea piperate față de Târgu Jiu, prețul unei locuințe ANL fiind același, indiferent de localitatea unde este construită. Îngrijorarea oamenilor este legitimă, mai ales că locuințele au fost date mai întâi n chirie, pe perioadă determinată, justificându-se că respectivii tineri care le-au ocupat sunt astfel ajutați să aibă unde sta până își găsesc o soluție legată de locuință, apoi s-a spus că, dacă nu vor să mai plece din locuințe trebuie să le cumpere.