Locuințe sociale terminate mai devreme

În ultimii ani, municipalitatea a repartizat aproape 900 de locuințe, atât prin programul ANL, cât și cel de locuințe sociale.
În ultimii ani, municipalitatea a repartizat aproape 900 de locuințe, atât prin programul ANL, cât și cel de locuințe sociale.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a făcut o vizită de lucru, zilele trecute, pe șantierul unde se lucrează la noile locuințe sociale din zona Ciocârlău. Constructorul l-a informat pe primarul municipiului despre stadiul lucrărilor, dând asigurări că cele două blocuri vor fi gata înainte de termenul limită de executare prevăzut în contract, respectiv luna iulie. Astfel, solicitanții locuințelor se vor putea bucura de mutarea în casă nouă mai devreme decât se așteptau.
Prin investiția ce se ridică la aproximativ 6 milioane de lei, se vor creea alte 64 de unități locative pentru târgujienii cu posibilități materiale reduse.
Pe lângă construirea celor două blocuri, proiectul cuprinde și sistematizarea întregii zone, prin asigurarea de parcări, căi de acces pietonal și auto, locuri de joacă pentru copii, spații verzi, iluminat public și mobilier urban.
Totodată, autoritățile locale au avut în vedere și facilitarea accesului la sistemul public de transport în comun.
Prin acest proiect, finanțat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării, în zona Ciocârlău va fi amenajat un nou microcartier cu dotări de nivel european.
O prioritate a primarului Florin Cârciumaru, împreună cu specialiștii din primărie, a constat în edificarea a cât mai multe spații locative pentru cetățeni. În acest sens, doar în această zonă, pe lângă blocurile ce sunt aproape finalizate, au mai fost date în folosință alte două imobile cu aceeași destinație.