Liviu Ciobotariu: „Nu avem nici o scuză!”

După ce a fost martorul a încă unei partide în care atacanţii şi-au dovedit neputinţa, antrenorul Pandurilor, Liviu Ciobotariu, pare să nu mai găsească prea multe explicaţii pentru lipsa de eficacitate a jucătorilor săi.

Atacanţii de la Pandurii nu au reuşit să înscrie în acest sezon decât două goluri, iar echipa a ajuns la 10 partide oficiale fără victorie!
Atacanţii de la Pandurii nu au reuşit să înscrie în acest sezon decât două goluri, iar echipa a ajuns la 10 partide oficiale fără victorie!

Numeroasele ratări din dreptul atacanţilor săi, îi crează deja coşmaruri lui Liviu Ciobotariu. După meciul cu Rapid, „Ciobi” este de părere că Pandurii nu au putut obţine mai mult decât un egal, mai ales din cauza ineficacităţii jucătorilor din faza ofensivă. În acelaşi timp, antrenorul Pandurilor încearcă să găsească o explicaţie pentru „buba” din atacul său: „Din punct de vedere al mentalităţii jucătorilor nu am ce să le reproşez, şi-au dorit foarte mult şi chiar nu am ce să le reproşez. Asta e, s-a terminat egal. Am riscat mult pentru că am crezut că putem câştiga. Eram sigur că din punct de vedere fizic stăm foarte bine. Am riscat, dar iată că n-am reuşit să câştigăm nici de data asta. Din păcate aceeaşi lipsă de concentrare şi-a spus cuvântul, dar şi terenul a fost puţin greoi şi ne-a creat probleme. Dar, nu avem nici o scuză, trebuia să marcăm atunci când ne-am creat ocaziile. Până să marcheze Rapidul noi am condus jocul şi nu cred că am început slab. Deci nu am început slab, dar am primit un gol şi am intrat în degringoladă”, spune Ciobotariu.

„Cei care îşi doresc să câştige”
Dacă referitor la atacanţii săi, tehnicianul Padurilor se declară extrem de nemulţumit, atunci când vine vorba despre alţi jucători, „Ciobi” pare mai mult decât satisfăcut. Antrenorul Pandurilor îl dă ca exemplu pozitiv, chiar pe autorul golului din meciul cu Rapid, Adrian Rusu, despre care spune că dacă ar avea patru jucători ca el nu l-ar bate nimeni! „Am spus că vor juca cei care îşi doresc să câştige, aşa că nu sunt prea multe experienţe cu aceste schimbări de posturi. Am fost mulţumit de Rusu ca închizător, sunt foarte mulţumit de cum a jucat şi de spiritul lui de luptă. Dacă am patru ca Rusu în echipă, nu ma bate nimeni! Aici vorbesc doar de spiritul de sacrificiu şi de luptător”, concluzionează tehnicianul Pandurilor, Liviu Ciobotariu.

Rusu: Sunt foarte fericit că am marcat!
Autorul singurului gol al Pandurilor prin care echipa gorjeană a reuşit să obţină remiza cu Rapid, Adrian Rusu, s-a declarat destul de fericit de „golazzo” marcat ieri în poarta lui Bornescu. „Mă bucur că am reuşit să înscriu şi să nu pierdem încă un joc acasă… Sunt foarte fericit că am marcat, poate este şi un gol mai special, dar important este că acest gol înscris de mine a ajutat echipa să nu piardă. Nu sunt dezamăgit, sunt doar foarte obosit pentru că am avut un teren care ne-a solicitat mult. Din contră, în adâncul sufletului sunt foarte fericit! Sperăm să mergem cu încredere la Timişoara, iar în ultima etapă, acasă, cu Apulum Alba Iulia să scoatem maxim de puncte”, a mărturisit Adrian Rusu.

rusu-si-fostii-colegiDespre „un rezultat echitabil”
Chiar dacă a pierdut două puncte importante la Tg-Jiu, tehnicianul Rapidului, Nicolae Manea, pare mulţumit cu remiza din compania Pandurilor. Antrenorul giuleştean consideră că rezultatul cu Pandurii ca fiind unul „echitabil”, având în vedere că ambele echipe puteau să câştige jocul din etapa a XIV-a a Ligii I. „Eram sigur că o să avem un meci dificil aici la Târgu Jiu şi nu neapărat prin prisma locului ocupat de Pandurii Târgu Jiu în acest moment, ci mai ales prin tradiţia meciurilor directe pentru că nu prea am câştigat pe aici pe la Târgu Jiu. Dar eu nu zic că Rapid se poate considera norocoasă cu acest rezultat de egalitate, se poate considera norocoasă la ocaziile pe care le-a ratat Pandurii, dar ghinionistă la golul pe care l-a primit. La fel şi Pandurii se pot considera norocşi că dacă Ioniţă marca pentru 2-0 se puteau întâmpla multe. Într-un meci se întâmplă şi să ratezi, dar şi să dai goluri întâmplătoare. Dar, per ansamblu a fost un joc bun şi s-a văzut că imediat după ce am fost egalaţi, am băgat al doilea vârf. Deci am dorit să câştig aici şi n-am reuşit. Eu spun că e un rezultat echitabil”, ţinut să precizeze tehnicianul rapidist.

După cum s-a desfă­şu­rat jocul tind să cred că am pierdut 2 puncte. Dar acum ştiţi cum e: fotbalul se joacă pe go­luri, ori noi nu am mar­cat decât o dată, ei o dată şi s-a terminat 1 – 1, chiar dacă am avut noi mai multe ocazii.
Adrian Rusu, Pandurii Tg-Jiu

Cred că prima repriză din meciul cu Rapid a fost mai reuşită decât cea cu  Bistriţa şi cea de la Iaşi. Iar în a doua repriză într-adevăr am dominat de la un capăt la altul. Nu ştiu ce se întâmplă, pro­babil că reuşim să ne concentrăm mai bine cu echipele mai mari. Pen­­tru noi acest punct înseamnă totuşi o gură de oxigen pentru că aveam nevoie de acest punct.
Alexandru Păcurar, Pandurii Tg-Jiu

Ne doream foarte mult să câştigăm meciul de astăzi. Cred că nici Rusu nu a vrut să tragă la poartă, ci mai degrabă să centreze. Suntem supăraţi în urma rezultatului de astăzi, pentru că era normal să ne dorim victoria.
Mircea Bornescu, Rapid Bucureşti

Nu mă aşteptam să facem egal aici, dar aceasta este situaţia. Am luat un gol stupid, chiar dacă a fost un gol frumos. E un pas înapoi pentru noi acest egal! După jocul prestat aici nu ştiu dacă meritam să cîştigăm, dar aveam nevoie de victorie.
Adrian Iencsi, Rapid Bucureşti