Liviu Ciobotariu: „Este păcat…”

Din păcate, după un caldă, a venit alta rece! Sau cel puţin aşa am putea spune după consumarea etapei a XVI-a a Ligii I, la capătul căreia antrenorul Pandurilor, Liviu Ciobotariu, încearcă încă o dată sentimentul regretului după un meci la cârma formaţiei de fotbal gorjene. Deşi declară că echipa sa a fost aproape de un rezultat pozitiv pe Bega, „Ciobi” este de părere că victoria Timişoarei în faţa Pandurilor este una meritată.

Chiar dacă nu o declară încă, bilanţul modest al lui Liviu Ciobotariu de când a preluat banca Pandurilor a început să-l frământe din ce în ce mai mult pe fostul tehnician de la CS Otopeni.
Chiar dacă nu o declară încă, bilanţul modest al lui Liviu Ciobotariu de când a preluat banca Pandurilor a început să-l frământe din ce în ce mai mult pe fostul tehnician de la CS Otopeni.

Doar două puncte în cinci meciuri. Acesta este bilanţul lui „Ciobi” la cârma Pandurilor, unul care începe să apese din ce în ce mai mult pe umerii fostului antrenor de la CS Otopeni. Ultimul rezultat negativ al tehnicianului a venit chiar duminică, în urma înfrângerii din deplasarea cu Poli Timişoara, partidă de la care Liviu Ciobotariu mărturiseşte că îşi propusese măcar un egal. Ca de fiecare dată însă, în ultimele confruntări oficiale ale grupării gorjene, Pandurii au clacat din nou pe început de joc şi în partida de pe Bega, fapt care l-a făcut pe „Ciobi” să simtă încă o dată gustul amar al regretului. După ce spune că a jucat împotriva liderului, tehniciannul Pandurilor consideră totuşi, că victoria a fost una meritată pentru Poli Timişoara. „Am întâlnit echipa de pe primul loc, în faţa căruia am început slab jocul şi am primit un gol foarte rapid. Însă, în partea a doua am echilibrat jocul, iar cu şansă puteam şi să înscriem. Este păcat că am început aşa de slab jocul… Am vrut să ne apărăm şi să contraatacăm, unele situaţii ne-au ieşit, dar am întâlnit un adversar puternic, cu experienţă, care joacă în Cupele Europene. Totuşi, cu mai multă atenţie şi cu mai multă şansă, puteam reuşi un rezultat de egalitate. În general a fost un joc echilibrat, mai ales în ceea de a doua repriză, iar la final ambele echipe au fost epuizate de efort şi asta s-a văzut. Oricum, rezultatul este unul just, gazdele meritau să câştige.”, a declarat Liviu Ciobotariu.
timisoara-pandurii
Cu Apulum, ultima speranţă!
După ce a pierdut din nou prilejul să mai adune „ceva” puncte în contul Pandurilor, antrenorul Liviu Ciobotariu îşi îndreaptă acum ultimele speranţe către disputa de pe teren propriu din această vineri, cu Apulum Alba Iulia. Spre deosebire de meciul de la Timişoara, tehnicianul formaţiei gorjene speră să aibă la dispoziţie de data asta, tot lotul valid. „Nu sunt probleme grave de lot, dar la meciul cu Poli am avut câteva indisponibilităţi, mă refer la cei trei jucători suspendaţi şi la trei accidentaţi. Însă, asta nu scuză cu nimic rezultatul de duminică. Acum trebuie să ne gândim deja la etapa următoare pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu cu Apulum Alba Iulia. Sper să am tot lotul valid pentru a câştiga cele trei puncte”, concluzionează „Ciobi”.

Sabău: Victorie… de primul loc!
După confruntarea din etapa a XVI-a a Ligii I, dintre Poli Timişoara şi Pandurii Tg-Jiu, stările de spirit de la cele doup echipe erau total diferite. Dacă pe Liviu Ciobotariu îl apucaseră deja grijile după un nou rezultat negativ ce a trimis iar Pandurii către zona retrogradabilă, omologul său de la Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, era cu mult mai fericit. Neluţu Sabău a ţinut să-şi felicite jucătorii pentru cele 3 puncte câştigate ce au readus Poli pe primul loc din clasament. „Îi felicit pe jucătorii mei, pentru că a fost un meci extrem de dificil. Era o presiune mare pe echipă, după două victorii importante în campionat (n.r. cu Gaz Metan şi Dinamo) şi un joc greu cu Ajax. Nu a fost un meci frumos, adversarul s-a apărat bine, cu agresivitate şi ne-a fost teamă în unele situaţii să nu luăm gol. E bine că am câştigat, şi aceste 3 puncte ne menţin pe primul loc”, a spus Sabău.

Am dat gol, am dominat jocul. Am fost tactic peste adversar. Să fim sinceri, au fost periculoşi doar la o singură fază, în rest nu ne-au pus probleme. În partea a doua am suferit fizic. Am ratat mult, jucătorii n-au fost altruişti la unele faze: Parks şi Bourceanu. Meciul acesta e consecinţa meciului cu Ajax.
Marian Iancu, preşedinte Poli Timişoara