Energie… la max!

Handbaliştii de la Energia îşi continuă marşul către Cupele Europene. Formaţia antrenată de Vasile Stângă se dovedeşte imbatabilă, cel puţin atunci când evoluează pe teren propriu, ultima „victimă” a Energiei fiind Poli Izometal Timişoara, în faţa căreia echipa gorjeană s-a impus, duminică, la 5 goluri diferenţă.

În acest sezon Energia Pandurii a fost oprită doar de două ori, dar asta nu i-a împiedicat pe elevii lui Stângă să ajungă pe podium. Evoluţia Energiei a dovedit în acest campionat că este o echipă matură.
În acest sezon Energia Pandurii a fost oprită doar de două ori, dar asta nu i-a împiedicat pe elevii lui Stângă să ajungă pe podium. Evoluţia Energiei a dovedit în acest campionat că este o echipă matură.

9 victorii, un egal şi doar două înfrângeri. Acesta este acum bilanţul înregistrat de handbaliştii de la Energia Pandurii după consumarea penultimei etape a turului Ligii Naţionale. Având „în spate” un important succes în deplasarea cu HC Odorhei, adică una dintre contracandidatele la Cupele Europene, elevii lui Vasile Stângă simţeau nevoia unui nou rezultat pozitiv în confruntarea de pe teren cu Poli Izometal Timişoara, „echipa surpriză a ultimelor etape din Ligă”. Deşi începutul de meci avea să fie unul extrem de echilibrat, Energia împărţindu-şi pe rând, avantajul pe tabelă, cu oaspeţii bănăţeni, Stângă and Co au apăsat pe acceleraţie exact atunci când trebuia, mai precis la sfârşitul primei reprize luând „faţa” timişorenilor cu un gol: 15 – 14. Totul însă, cu directul sprijin al portarului Rădulescu, care a închis minute bune poarta gorjeană. Aşa cum era de aşteptat, cea de a doua parte a întâlnirii a adus încet-încet, şi liniştea pentru gazde, jocul cu doi pivoţi, dar şi inspiraţia cubanezo-maghiarului Humberto permiţând Energiei să îşi mărească ecartul de pe tabelă de 4-5 goluri. Astfel, având şi poarta „asigurată” cu un „Pami” în zi de graţie, trupa lui Vasile Stângă nu a făcut decât să păstreze avantajul sigur din dreptul scorului până în ultima secundă de joc. Chiar şi introducerea rezervelor Popescu şi Criciotoiu în teren pentru Energia, nu a mai schimbat cu nimic deznodământul partidei, care a consimţit o victorie cât se poate de meritată a grupării gorjene cu 5 goluri diferenţă: 28 – 23.

„Ne-a fost frică de acest meci…”
Aşa cu era de aşteptat, un om extrem de bucuros după victoria cu Poli Izometal Timişoara s-a declarat chiar antrenorul Energiei, Vasile Stângă. Tehnicianul grupării de handbal gorjene a încercat să şi explice cam ce a făcut diferenţa dintre cele două echipe: „Mă bucur că am câştigat pentru că ne-a fost frică de acest meci, mai ales din cauza oboselii pe care am acumulat-o în ultimele zile. Poate această oboseală justifică într-un fel ratările multe pe care le-am avut. Eu i-am avertizat pe jucători că Timişoara are un portar foarte bun, inteligent, care ştie să studieze aruncările adversarilor şi uite că s-a dovedit ce am zis eu pentru că în prima repriză am ratat foarte mult, băgându-i pe oaspeţi „în meci”. Iar în ceea de a doua repriză s-a văzut la Timişoara că sunt şi ei obosiţi, nu au „bancă” de schimb şi am reuşit să marcăm mai multe goluri, în special pe faza a doua şi contraatac. Cam aceasta a fost cheia jocului”, a ţinut să declare Stângă. Antrenorul Energiei a părut însă, la fel de mulţumit şi de bilanţul înregistrat de echipa sa până în acest moment: „Am avut un tur perfect acasă. Eu am mai spus-o că de aici trebuie să începem, să nu pierdem nici un meci acasă şi încetul cu încetul ne vom îndeplini obiectivul. Şi poate că în ultimele meciuri am dovedit şi o anumită maturitate în joc…”

Am avut doi jucători foarte buni la acest meci, care au făcut şi ei diferenţa: Rădulescu şi Humberto. La Dragomir s-a văzut că a avut un început de meci mai prost, poate că era şi puţin nervos din cauza întârzierii medicului la meci. De aceea l-am şi schimbat pentru că a luat goluri uşoare. Cred că „Pamela” l-a suplinit foarte bine şi a scos tot ce era de scos. Iar Humberto a avut la fel, o evoluţie foarte bună, a tras echipa când a trebuit.
Vasile Stângă, antrenor Energia Pandurii Tg-Jiu

Scorul de pe tabelă reflectă realitatea din teren: este o victorie meritată pentru cei de la Tg-Jiu. Eu speram înaintea meciului doar într-o surpriză şi asta numai dacă puteam să speculăm oboseala din echipa Energiei sau dacă ne tratau cu aroganţă. Din păcate, echipa mea nu a putut să facă mai mult pentru că a intervenit oboseala după a doua repriză, neavând jucători de schimb. Fiind învinşi doar la această diferenţă de echipa domnului Stângă, care are jucători foarte buni, este o performanţă.”
Nedeljko Vuckovic, antrenor Poli Izometal Timişoara