Liviu Ciobotariu – „Am început mai slab”

Loading

Decât nimic, mai bine şi un punct… Cam aşa am putea caracteriza în linii mari, ultima dispută a Pandurilor din Liga lui Mitică, cu Gloria Bistriţa, la capătul căreia formaţia de fotbal gorjeană nu a reuşit decât o remiză pe teren propriu.

În partida cu Gloria Bistriţa, Pandurii cu Liviu Ciobotariu pe bancă au încercat să arate o cu totul altă faţă, cel puţin în repriza secundă. Totuşi, cuvântul de ordine a fost determinarea...
În partida cu Gloria Bistriţa, Pandurii cu Liviu Ciobotariu pe bancă au încercat să arate o cu totul altă faţă, cel puţin în repriza secundă. Totuşi, cuvântul de ordine a fost determinarea...

Rezultatul de 1 – 1 de pe „Municipal”, din etapa a XIII-a a Ligii lui Mitică l-au determinat pe antrenorul Pandurilor, Liviu Ciobotariu, să facă o scurtă „radiografie” a jocului elevilor săi. „Ciobi” a recunoscut şi el că în disputa cu Gloria Bistriţa au existat două „feţe” dinstincte ale formaţiei gorjene: „Am început mai slab prima repriză. Jucătorii mei au fost puţin timoraţi şi nu înţeleg de ce au făcut acest lucru. Însă, repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate şi cred că ne-am creat 20 de situaţii de a marca, dintre care 7-8 ocazii clare. Şi nu am reuşit să le fructificăm decât o singură dată. A fost un joc de angajament şi de luptă, în care, în a doua repriză, în opinia mea, a existat o singură echipă pe teren, Pandurii Târgu Jiu.”

Atacul, încă o problemă…
Deşi unele decizii are arbitrilor de la meciul cu Gloria Bistriţa au stârnit mai mult decât proteste, atât pe banca Pandurilor, cât şi în tribună, antrenorul grupării de fotbal gorjene, Liviu Ciobotariu, nu a dorit să comenteze prea mult prestaţia „fluieraşilor”. Ciobotariu este de părere că doar „lipsa de concentrare la finalizare” au împiedicat Pandurii să obţină un rezultat mai bun decât egalul. „Nu vreau să contest arbitrajul nu-mi stă în caracter, e problema lor dacă au prins o zi bună sau una mai slabă. Eu fac analiza jucătorilor mei şi nu mă interesează arbitrajul. Sunt dezamăgit, supărat nu am de ce, pentru că a doua repriză am văzut din partea jucătorilor mei o dăruire totală şi un angajament la maxim, dar ne-a lipsit concentrarea pe faza de finalizare şi nu am reuşit să câştigăm jocul. Sunt dezamăgit pentru că la situaţiile pe care le-am creat şi ocaziile pe care le-am ratat, puteam să câştigăm jocul”, crede Liviu Ciobotariu. În afara lispei de inspiraţie din dreptul atacanţilor săi,  antrenorul Pandurilor a mai găsit o explicaţie pentru semieşecul de pe teren propriu de vineri: ghinionul! „Nu-mi dau sema de unde vine acest ghinion, dar azi(n.r.-06.11.2009) am avut ghinion. Acolo, în faţa porţii, jucătorii trebuie să facă diferenţa. Dacă îţi creezi atâtea ocazii trebuie să şi înscri. Şi în a doua repriză cred că am avut zece centrări de pe dreapta şi zece de pe stânga, dar n-am reuşit să înscriem. Au fost situaţii multe, dar au ratat Tilincă şi Cardoso de vreo trei sau patru ori. Acolo este jucătorul care ia decizia să o bage în poartă, dar poate azi am fost neinspiraţi. Sper ca la următorul meci să fim mai atenţi şi să reuşim să marcăm. Avem nevoie să marcăm goluri. Nu vreau să spun că au tratat fazele cu indiferenţă… nu, au încercat să dea gol, dar le-a lipsit şansa”, precizează Ciobotariu.

Despre un rezultat… „echitabil”
Chiar dacă nu îi ajută prea mult în lupta de evadare din zona retrogradării, remiza obţinută de bistriţeni pe „Municipal” a fost apreciată de banca tehnică a formaţiei ardelene. Antrenorul principal al Gloriei Bistriţa, Marian Pană, a recunoscut că este mulţumit şi cu acest egal: „Ne-am bătut pentru punctele puse în joc şi până la urmă nu a fost rău. A fost bine că am deschis scorul, iar cu puţină îndrăzneală puteam să mai marcăm, dar din păcate ne-am rezumat la o apărare supraaglomerată. Am lăsat adversarul să ne domine şi au venit cu foarte multe centrări în faţa porţii. Până la urmă ne mulţumim cu acest rezultat şi mergem mai departe şi ne luptăm la fiecare meci să scoatem ce putem şi să ne salvăm de la retrogradare. E greu de spus dacă e un rezultat echitabil, a fost o dominare a echipei gazdă pe final de joc. E destul de greu de spus cât e de echitabil. Din punctul nostru de vedere am pierdut două puncte pentru că ne-am dorit foarte mult să câştigăm, noi aveam nevoie de trei puncte. Dar până la urmă ne mulţumim şi cu egal.”

După acest meci am pierdut două puncte foarte importante, însă am câştigat un spirit de luptă şi au fost câţiva jucători care m-au impresionat prin angajamentul pe care l-au arătat şi prin modul cum au jucat.”
Liviu Ciobotariu, antrenor Pandurii Targu Jiu

„Sunt multe de pus la punct…”liviu-ciobotariu
Timpul scurt de timp petrecut la Tg-Jiu odată cu preluarea băncii tehnice a Pandurilor l-a învăţat totuşi, câte ceva pe Liviu Ciobotariu. „Ciobi” admite însă, că va mai dura o periodă până când va pune lucrurile la punct, până atunci fiind nevoit să insiste cel mai mult la capitolul „mobilizare”. „Am venit doar de câteva zile la Tg-Jiu şi am observat că sunt multe de pus la punct. Însă, până în iarnă nu o sa schimb mare lucru la echipă pentru că şi echipa este obişnuită să joace într-un anumit stil. Voi încerca să remediez părţile negative în aşa fel încât să punem accent pe ceea ce am făcut bine în jocurile trecute. Va conta foarte mult şi mobilizarea şi asta o să încercăm să facem”, declară Liviu Ciobotariu. Primul lucru pe care tehnicianul Pandurilor este decis să-l schimbe în viitorul cât mai apropiat este acela legat de stitul de joc pe care echipa olteană l-a etalat în ultimele sezoane ale Ligii I. Fiind adeptul unui stil ceva mai ofensiv decât predecesorul său de la Cârma Pandurilor, Sorin Cârţu, Liviu Ciobotariu pare să fi sesizat deja plusurile, dar şi minusurile grupării de fotbal gorjene, pe care spune că va încerca să le „aranjeze” din mers. „Uşor-uşor, vreau să imprim stilul meu de joc. Însă la fel de adevărat este şi faptul că nu pot să-l schimb peste noapte. Eu am venit abia de câtea zile. Uşor-uşor, vreau să am o posesie mai multă, să ne creăm mai multe ocazii de gol. Iar la fel, vom încerca să eliminăm greşelile pe care le-am făcut. Nu vreau să comentez prea mult ce spune Raskovic, că pe vremea fostului antrenor avea prea puţină susţinere pentru faza de atac, pentru că fiecare tehnician are optica lui, mentalitatea lui, tactica lui. Probabil că eu am alt stil de a antrena… Aşa cum am mai spus şi atunci când am ajuns aici, eu îmi doresc să am o echipă care joacă fotbal”, concluzionează antrenorul Pandurilor.