Ingrediente:
1 cutie paste lasagna;
pentru sosul cu Bolognese vezi Spaghete Bolognese;
Sos Bechamel:
4 linguri unt;
4 linguri făină;
1/2 l lapte;
sare, piper, nucşoară;
200g parmezan sau cascaval ras.
Mod de preparare: Sosul bechamel: se topeste untul, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de lasagnia absorb mult lichid in timpul prepararii lor.
Pregatirea pentru cuptor: Se unge o forma cu unt. Se aseaza straturi in vas, in urmatoarea ordine: 1. Sos Bechamel; 2. Sos Bolognese; 3. Strat de lasagna; Se repeta pana la terminarea compozitiei. Aveti grija sa alegeti bine vasul pentru ca sa incapa aproximativ 4 straturi. Ultimul strat trebuie sa fie de sos Bechamel. Se presara parmezanul sau cascavalul ras si se presara piper macinat. Se coace la 200 grade C cam 40 minute.
Mentiuni: Se pot adauga mai multe tipuri de brânză.