La Săulești, apă și canal sub jumătate din prețul pieței

Locuitorii comunei Săulești sunt norocoși, în ceea ce privește prețul serviciului de apă-canal, plătind la jumătate față de majoritatea gorjenilor. Primarul Constantin Drăghici Rucsanda spune că asta se datorează faptului că are sisteme de apă și canal care funcționează pefect, chiar dacă a trecut prin multe peripeții pentru a finaliza investițiile.

Deși cu buget mic, Primăria Săulești asigură condiții urbane cetățenilor comunei
Deși cu buget mic, Primăria Săulești asigură condiții urbane cetățenilor comunei

Săuleștenii plătesc la apă și canal, cumulat, prețul de 2,5 lei/metru cub, în condițiile în care, de exemplu, la Târgu Jiu , Bumbești Jiu și Târgu Cărbunești prețul este de 6,2 lei, iar la Motru 4,92 lei/mc.
Deși comuna Săulești are un buget foarte mic, autoritățile locale au reușit să acceseze fonduri europene nerambursabile în valoare de 235 miliarde lei vechi, reușind să facă investiții necesare pentru comunitate. Printre acestea se află și sistemele de apă și canal. Alimentarea cu apă s-a realizat în anul 2008, pentru trei dintre cele patru sate ale localității, pentru al patrulea, Purcaru, existând proiect pentru acest an. Cât despre sistemul de canalizare, acesta a fost realizat pentru cele trei sate în care există apă curentă, pe o lungime de 26 de km, având trei stații de epurare.  Primarul Constantin Drăghici Rucsanda spune că nu a fost deloc ușor, mai ales că a scris proiecte doar el și juristul primăriei: „Eu și cu juristul ne-am zbătut, am scris proiecte, am umblat. A trebuit să facem credit la bancă pentru că TVA-ul trebuia plătit înainte și recuperat mai târziu. Foarte greu, dar important este că acum avem condiții ca la oraș. Am asfaltat și două drumuri, avem cele mai frumoase școli, trei fiind reabilitate cu fonduri de la Banca Mondială, avem chiar și sală de sport. Ce să vă mai spun. Am dat pădurile toate, ba ne-am făcut și noi păduri, pentru că erau alunecări de teren în zonă, așa că am făcut împăduriri cu salcâm, care acum au vârsta de 5 ani.”