La 10 ani de Albinușa

Casa de Cultură „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești a găzduit, joi, evenimentul cultural „Tudor Arghezi, poetul și apicultorul”, organizat de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, prin secția subordonată Muzeul „Tudor Arghezi” din localitate. Activitatea centrală a fost lansarea celui de-al 10-lea număr al revistei Albinușa.

Albinușa este o publicație în care scriu atât autori consacrați cât și elevi din Târgu Cărbunești, tema fiind albina și importanța ei în existența Pământului. Inclusiv ilustrația revistei este făcută de elevi. Ideea a plecat de la faptul că marele autor Tudor Arghezi, pe a cărui piatră funerară e precizat că are „origini în Gorj”, era și apicultor și chiar a scris despre albine.

În a doua parte a evenimentului, elevii din localitate au susținut un recital de poezie, atât din opera lui Arghezi, cât și din scrierile lor, publicate în Albinușa.

Partenerii evenimentului cultural „Tudor Arghezi, poetul și apicultorul” sunt: Primăria Orașului Târgu Cărbunești, Școala Gimnazială „George Uscătescu” Târgu Cărbunești, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” și Biblioteca Orășenească „Tudor Arghezi” din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *