Eco Junior 2015

Educați în spirit ecologic, copiii sunt cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea în bine. De aceea, peste 220 de școli din România și peste 370 de profesori au ales ca în acest an să se implice în Proiectul Eco Junior 2015, realizat de Asociația Drumeții Montane.

Peste 220 de școli din România au ales să se implice în Proiectul Eco Junior 2015
Peste 220 de școli din România au ales să se implice în Proiectul Eco Junior 2015

Calitatea mediului înconjurător se reflectă direct în viețile elevilor și ale familiilor lor. Activitățile de educație ecologică prin joc ce se vor desfășura în cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!”cu ajutorul profesorilor, cât și cele desfășurate în natură, ajută la conștientizarea importanței conservării naturii de către copii.
Proiectul Eco Junior 2015, realizat de Asociația Drumeții Montane din dorința de a educa cât mai mulți elevi în domeniul ecologic, se va desfășura în perioada 6 – 10 aprilie. Proiectul se adresează tuturor cadrelor didactice din România interesate de educația ecologică și care doresc să se implice ca voluntari în organizarea de activități eco-recreative cu nuanțe ludice.

Cunoștințe ecologice

Prin intermediul acestor activități, elevii vor dobândi un set de cunoștințe ecologice și un atasament deosebit față de natură, alimentându-li-se motivația și dorința de a participa la cât mai multe activități, de a menține mediul cât mai curat.
Interacțiunea reprezentanților Asociației Drumeții Montane cu elevii, prin ieșiri în aer liber sau organizarea de activități extra-școlare cu nuanță ecologică, s- a dovedit în anii trecuți a fi cea mai eficientă acțiunea de a promova mediul înconjurător și un stil de viață sănătos.
Acitivățile din cadrul Proiectului Eco Junior 2015 variază în funcție de vârsta elevilor, motiv pentru care profesorul delegat va alege tipul de activități ce se vor organiza în cadrul proiectului.

Detalii

Proiectul Eco Junior 2015 este sprijinit de către CH-Center.ro
Detaliile despre acest proiect și despre temele propuse în acest an le găsiți accesând  site-ul : www.asociatia.drumetiimontane.ro  , secțiunea ECO JUNIOR 2015, secțiune aflată în partea stângă a ecranului. Cadrele didactice pot organiza una sau mai multe activități.
Asociația Drumeții Montane este o organizație non-profit, ce are în componența sa doar voluntari,  de aceea suntem mereu în căutare de persoane pasionate de eco-turism. Dacă ești interesat(ă) de activitățile pe care le desfasoară asociația noastră sau la care participă, ești asteptat(ă) în echipa noastră!