Iordache, Leuștean, Bobaru sau Vulpe, în locul lui Dian?

Fostul primar al comunei Turceni, Ion Iordache, primarul orașului Novaci- Dumitru Leuștean, primarul orașului Bumbești Jiu- Constantin Bobaru și primarul comunei Câlnic- Dumitru Vulpe sunt cele mai vehiculate nume ca fiind în cărți pentru preluarea șefiei organizației PNL Gorj, dacă, așa cum se preconizează, noul statut, care va fi adoptat luna viitoare, va scoate penalii de pe tabla da șah a politicii PNL-iste.

Funcția lui Dian Popescu de co-președinte PNL încinge spiritele între colegii de partid
Funcția lui Dian Popescu de co-președinte PNL încinge spiritele între colegii de partid

Co-președintele PNL Gorj, Dian Popescu, e pe marginea prăpastiei politice, dacă este să judecăm după declarațiile făcute de secretarul general al PNL, Marian Petrache, la sfârșitul săptămânii trecute, la Botoşani. Acesta a spus că modificările statutului partidului, care se vor face la Consiliul Naţional al PNL, ce se va reuni în luna mai, va sancționa drastic penalii, indiferent că vin din vechiul PNL sau din vechiul PDL: “Cei asupra cărora începe urmărirea penală îşi pierd în primă fază funcţiile politice. Cei care sunt condamnaţi în prima instanţă îşi pierd calitatea de membru temporar. Sunt mai mulţi paşi care sunt indicaţi cu claritate, astfel încât să nu fie niciun dubiu”, a declarat Petrache. De asemenea, liderul PNL a afirmat că sancțiunile vor viza orice faptă penală: “De data asta nu mai e cu corupţie şi fără corupţie. Indiferent de faptă. Dacă eşti condamnat, la revedere!”, a mai spus secretarul general al PNL.

Patru nume, o singură funcție

Dian Popescu, condamnat pe fond în dosarul privind lucrările de la Baza Sportivă din Peştişani, este unul dintre PNL-iștii vizați de noile modificări ale statutului PNL ce urmează să se facă. Cei patru candidați importanți care îl pot înlocui sunt Ion Iordache, Dumitru Leuștean, Constantin Bobaru și Dumitru Vulpe.
Dian Popescu spune, însă, că cei care vor să-i ia locul sunt mânați de interese personale, sau sunt pe mână cu Dan Vâlceanu, co-președintele din partea fostului PDL.
De asemenea, primarul orașului Rovinari, Dorin Filip, a declarat că Leuștean și Vulpe își propun o funcție greu de dus, chiar dacă au luat voturi multe, dar nu mai multe, amândoi la un loc, decât el la Rovinari. Filip spune, însă, că nu vrea funcția lui Dian Popescu. Dumitru Leuștean nu a vrut să comenteze afirmația lui Filip, în timp ce Vulpe a ținut să-i amintească faptul că nu are vechime prea mare în partid și, în consecință, nu ar avea dreptul să le dea sfaturi.

One Comment on “Iordache, Leuștean, Bobaru sau Vulpe, în locul lui Dian?”

Comments are closed.