Ionuț Rada: „Cu 3 puncte pentru noi, o să ne distanţăm…”

2013 l-a găsit pe tânărul Ionuţ Rada printre titularii de drept de la Pandurii, însă în partidele cu Rapid şi Petrolul, fundaşul gorjean a trebuit să revină la statutul de rezervă. După ce a revenit în primul 11-ece chiar în runda trecută de campionat, Rada şi-a ajutat echipa să obţină o victorie de prestigiu, iar acum speră să facă acelaşi lucru şi la ora confruntării cu Dinamo, pe care o vede una extrem de importantă în lupta pentru Europa.
Reporter: După o mică pauză, ai redebutat în calitate de titular, dar nu pe postul cu care erai obişnuit…
Ionuţ Rada:
Cel mai important e că am obţinut cele 3 puncte la Cluj. Nu contează unde joc, vreau să îmi fac datoria cât mai bine, iar echipa să câştige. Oricum, eu am mai jucat fundaş stânga, nu e o noutate. Şi domnul profesor decide cine joacă, dânsul alege, cine e mai în formă. Eu nu pot decât să muncesc în continuare, aşa e la fotbal. Sunt ambiţios şi pe viitor o să muncesc mai mult.
Rep. : Cum staţi acum cu moralul după rezultatul pozitiv cu CFR?
I. R. :
Am câştigat pe terenul campioanei, e adevărat că nu traversează o perioadă extraordinară, dar am luat 3 puncte care ne ţin sus şi avem moral pentru următoarele două meciuri de acasă destul de importante. Dar şi cu Petrolul şi Rapid am jucat bine, am avut ocazii, nu am marcat şi apoi am primit goluri şi aşa am pierdut. Şi am avut moralul bun, domn profesor ne-a încurajat înaintea meciul cu CFR.
Rep. : Cum vezi meciul cu Dinamo?
I. R. :
Meciul cu Dinamo e foarte important. Cu 3 puncte pentru noi o să ne distanţăm de ei, mai sunt 8 jocuri, cinci acasă, unul la 80 de kilometrii de Târgu-Jiu şi două în deplasare, iar asta ne avantajează. Sperăm să îi batem acum.
Rep. : Dinamo nu va putea alinia cel mai bun 11-ece la ora meciului cu Pandurii. Cât de mult crezi că va conta acest aspect?
I. R. :
Am văzut că au probleme cu cartonaşe, dar o să vină motivaţi, sunt la un punct în spatele nostru, vin să atace şi să câştige. E adevărat că le lipsesc oameni importanţi însă pe noi nu trebuie să ne intereseze asta. Noi vrem să ne facem jocul nostru şi să luăm cele 3 puncte.
Rep. : Va conta şi cel de al 12-lea jucător, duminică?
I. R. :
Având publicul alături de noi, am dori să vină şi să ne încurajeze. Probabil, după victoria de la Cluj, dar şi pentru că e un meci important cu Dinamo, spectatorii o să ne susţină. La meciul cu Petrolul a fost o situaţie mai neplăcută, publicul e public,vin să vadă meciuri şi vor să vadă spectacol. Noi încercăm să le facem pe plac, dar contează doar cele 3 puncte.
Rep. : În ce măsură o victorie cu Dinamo ar rezolva ecuaţia „europeană”?
I. R. :
Doar dacă legăm 3 victorii la rând, Cluj, Dinamo şi Bistriţa, în proporţie mare cresc şansele noastre la Europa. Nu putem vorbi de procente, noi luăm fiecare meci în parte şi vrem să obţinem maxim din fiecare meci. Nicio echipă nu e de neînvins. Steaua e deja campioană, dar în rest se joacă de la egal la egal. Nici noi nu suntem inferiori faţă de nimeni.
Rep. : Cât de mult contează faptul că veţi avea mai multe jocuri acasă decât în deplasare în ultimele opt etape care au mai rămas de disputat din acest campionat?
I. R. :
Meciurile de acasă sunt foarte importante, tratate cu seriozitate şi responsabilitate, pot fi decisive. Nu trebuie neglijat nici un joc. E un avantaj că cinci meciuri din opt le jucăm acasă.
Rep. : Ce ar însemna pentru jucătorul Ionuţ Rada un meci în cupele europene?
I. R. :
Sunt convins că şi pentru mine şi pentru jucătorii tineri din echipă ar însemna mult o calificare în cupele europene. De la Pandurii, doar Nicoară şi Ibeh au mai jucat în Europa… În acest moment e o poartă foarte frumos deschisă, sper să ne îndeplinim obiectivul pentru noi, pentru club şi pentru oraş.