Ion Ruşeţ: „Mă consider bun…”

Loading

Senatorul PDL de Gorj, Ion Ruşeţ, îşi acordă calificativul ”bine” pentru activitatea parlamentară din prima sesiune. Acesta şi-a prezentat, zilele trecute, raportul, în faţa jurnaliştilor gorjeni, dar şi în faţa reprezentanţilor comunităţilor care se află pe raza colegiului său.

Ion Ruşeţ în faţă cu colegiul
Ion Ruşeţ în faţă cu colegiul

Deşi s-a recunoscut boboc în Parlament, senatorul Ion Ruşeţ a ţinut să prezinte activitatea sa în Parlamentul României, ca un raport în faţa alegătorilor pentru prima sesiune parlamentară. El a declarat ziariştilor că a promis să raporteze permanent alegătorilor ce a realizat în decursul mandatului de parlamentar şi că acesta e doar începutul.
Ion Ruşeţ a avut, în decursul acestei prime sesiuni, un număr de 11 iniţiative legislative, împreună cu alţi colegi,  care urmează să intre în dezbaterile Parlamentului în următoarea sesiune.
Una dintre iniţiativele legislative ce aparţin, ca idee, senatorului Ion Ruşeţ i-a fost inspirată de  un alegător din Buduhala. În urma discuţiei cu aceste, senatorul a iniţiat o lege care să le permită proprietarilor de tractoare vechi să se asocieze şi împreună să valorifice vechile utilaje în limita a 50% din valoarea unui tractor nou.
De asemenea,  Ruşeţ a precizat că un alegător de o altă religie decât cea ortodoxă i-a reproşat faptul că se preocupă ca parlamentar doar pentru a asigura fonduri bisericilor ortodoxe, care sunt majoritare, deşi contribuţii la buget au şi credincioşii din alte religii. Senatorul spune că în urma acestor reproşuri de acum încolo va încerca să asigure fonduri şi pentru alte biserici decât cele ortodoxe din colegiul său. Senatorul Ion Ruşeţ are patru cabinete parlamentare în colegiul său, la Târgu Jiu, Bumbeştiu-Jiu, Motru şi Mătăsari, la care acesta se întâlneşte cu cetăţeni care doresc să-i prezinte problemele cu care se confruntă şi care necesită modificări legislative.