Investiții în comuna Bălănești

Comuna Bălănști este, în ultimul timp, un adevărat șantier, autoritatea publică locală având în derulare multiple lucrări de investiții, precum și proiecte pentru investiții noi. Primarul Ovidiu Pungan spune că are în atenție toate modalitățile de atragere de fonduri, pentru dezvoltarea comunei.

Primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, mereu pus pe treabă
Primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, mereu pus pe treabă

Una dintre lucrările de anvergură aflate în derulare la Bălănești este cea de execuție a sistemului de canalizare. Aceasta a început în 2016 și va dura până la jumătatea anului 2017, urmând să fie finalizate pe 10 km 700 m în satele Bălănești, parțial Voiteștii din Vale, parțial Voitești din Deal, parțial Glodeni. Primarul Ovidiu Pungan spune că a făcut adresă la Ministerial dezvoltării pentru introducerea sistemului de canalizare și în restul comunei. De asemenea, este în lucru finalizarea reabilitării podului de peste Râul Amaradia, la Ohaba termenul fiind 2018, dar se speră ca lucrarea să fie terminată în acest an. De asemenea, o lucrare ce a fost în derulare și urmează să fie recepționată este drumul DC 6 Bosta – Mușetești (2,470 km), reabilitare și modernizare: pietruire, șanțuri dalate, două straturi de asfalt.

Investiții noi

La Bălănești, urmează să se facă investiții noi și anume: Reabilitare covor asfaltic DC 15 Voitești Vale Glodeni pe 5,3 km; Alunecare de teren în satul Voiteștii din deal zona Bâltoci; Modernizare a 2 km de drum din DJ 665A – de către Consiliul Județean; Reabilitare și modernizare drumuri de interes local în comuna Bălănești (fonduri europene în licitație, valoare proiect 1 milion euro); Reabilitare cămin cultural (993 mii lei sursa de finanțare AFIR fonduri europene), proiect câștigat, faza licitație

Investiții propuse

Planurile de viitor la capitolul investiții la Bălănești sunt, de asemenea, importante: Consiliul Județean Gorj are în plan să reabiliteze Casa memorială Ion Popescu Voitești, iar autoritatea locală a propus ca o stradă din Târgu Jiu să poarte numele marelui geolog român Ion Popescu Voitești, iar pe Aleea Celebrităților gorjene să-i fie dedicată o stea.
Există, de asemenea, o serie de investiții propuse către Ministerul Dezvoltării: Mărire capacitate surse de apă în comuna Bălănești, extindere sistem de canalizare și racordare în comuna Bălănești, construire bază sportivă multifuncțională în satul Glodeni, Reabilitare iluminat public, Reabilitare drumuri stradale (ulițe care merg la cimitir și satul Blidari), Reabilitare pod peste pârâul Pietrosu la Ciucur, în satul Ohaba