Inundații la Padeș

Peste 150 de gospodării și zece drumuri sătești din Padeș au fost afectate, după plopile din ultima vreme. Primarul comunei, Mihai Troacă, a anunțat forurile județene și a cerut ajutor de urgență pentru remedierea situației: „Avem probleme mari. A venit o viitură puternică, avem 10 drumuri sătești care, pur și simplu, nu mai există și avem peste 150 de gospodării afectate de viitură. A intrat în curți, în case la oameni, sunt afectate gospodăriile, mobilierul. Am cerut sprijin Prefecturii, Consiliului Județean, chiar Guvernului și sper să ne ajute. Am estimat pagubele la 2-3 miliarde de lei vechi.”
Subprefectul Sorin Arjoca a declarat că Instituția Prefectului, împreună cu Consiliul Județean Gorj, vor cere, pentru Padeș, bani de la Guvern.
„După convorbirea telefonică cu domnul primar de la Padeș, l-am rugat să trimită scris atât la noi, cât și la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, după care o echipă de la noi va merge în teren pentru evaluarea finală a pagubelor și vom încerca, împreună cu Consiliul Județean Gorj, să inițiem o hotărâre de guvern, pentru a se aloca sumele necesare din Fondul de Rezervă al Guvernului.”