„Internet în școala ta” în 73 de școli gorjene

S-a semnat contractul dintre MEN şi firma de IT care va implementa proiectul „Internet în Şcoala ta”. Proiectul are drept scop furnizarea de echipamente şi de linii de comunicaţie pentru conectarea la Internet a 2.446 de şcoli din mediul rural şi mic urban.

internet-in-scoala
internet-in-scoala

Realizarea proiectului va facilita accesul la Internet pentru 714.339 elevi şi 56.203 profesori din mediul rural şi mic urban, dar va duce și la creşterea utilizării IT&C şi facilitarea accesului la resursele educaţionale în inspectoratele şcolare judeţene şi reducerea decalajului educaţional dintre mediile urban – rural în domeniul utilizării IT&C şi al accesului conexiunilor Internet.
Proiectul va fi finanțat din bani europeni, în cea mai mare parte, și din fonduri guvernamentale. Începerea proiectului de informatizare a școlilor din mediul rural și mic urban este doar una dintre veștile bune aduse de Guvern în ultima perioadă, în ceea ce privește domeniul Educației. Conform propunerii de proiect de buget, Educația urmează să primească în 2014 una dintre cele mai mari alocări de fonduri, de 12% din buget național. De asemenea, tot pentru anul viitor se preconizează direcționarea a aproximativ 300 de milioane de euro, către lucrări de infrastructură pentru domeniul Educației.
Pe lângă acestea, poate cea mai bună veste pe care au primit-o cadrele didactice este cea privind majorarea salariilor cu 10% pentru profesorii debutanți, pentru asistenții universitari și pentru preparatori.