Instagram vrea să blureze nuditatea

În cadrul unei inițiative menite să contracareze impactul conținutului inadecvat asupra adolescenților, Instagram va testa funcții noi care vor blura mesajele ce conțin nuditate. Acest demers vine ca răspuns la îngrijorările crescânde legate de accesul potențialilor escroci la tinerii utilizatori.

Compania mamă Meta a anunțat această măsură joi, subliniind preocuparea pentru protejarea utilizatorilor săi, potrivit informațiilor transmise de Reuters.

În contextul unei presiuni crescânde din partea opiniei publice din Statele Unite și Europa, Instagram și alte aplicații din portofoliul Meta se confruntă cu acuzații privind dependența pe care o generează și impactul negativ asupra sănătății mintale a tinerilor.

Meta a declarat că funcția de protecție pentru mesajele directe de pe Instagram va folosi tehnologia de învățare automată pentru a analiza conținutul trimis prin serviciul său și a detecta nuditatea. Această funcție va fi activată implicit pentru utilizatorii sub 18 ani, iar adulții vor fi notificați pentru a îi încuraja să o activeze.