Încep cursurile prin televiziune ale UCB

Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu  în  parteneriat cu Televiziunea Națională EMI TV demarează din 23 martie 2020  un program de cursuri universitare  pentru studenții singurei universități de stat din Gorj.  În fiecare zi lucrătoare, între 9.00-11.00, studenții și masteranzii UCB vor putea urmări pe lungimile de undă ale EMI TV cursurile pe care în vremuri normale le-ar fi urmărit din amfiteatrele universitare.

Invitat la emisiunea ”OAMENI ȘI FAPTE” de la EMI TV, emisiune realizată de jurnalistul Cornel Șomîcu, prof. univ. dr. Adrian Gorun-președintele Senatului Universității ”Constantin Brâncuși”-a anunțat demararea programului de cursuri video pentru studenții acestei instituții de învățământ superior. Având în vedere că perioada de suspendare a cursurilor universitare se prelungește, profesorii Universității ”Constantin Brâncuși” se vor afla în fața studenților prin intermediul EMI TV. Transmisiile se vor face din clădirea Centrului de Cercetare ”Constantin Brâncuși”, recent inaugurat la Tg-Jiu.

Adrian Gorun va deschide acest program cu două cursuri ținute în fața camerelor de filmat. Într-o declarație  dată în exclusivitate pentru publicația ”VERTICAL”, Adrian Gorun a explicat acest parteneriat între UCB și EMI TV  prin prisma faptului că profilul acestui post de televiziune este unul cultural, emisiunea ”EDUcația” este singura emisiune dedicată învățământului din mass-media din Oltenia, și este vorba de aria de acoperire națională. În fiecare zide la orele 9.00 la 11.00, cursurile pot fi urmărite pe cablu sau on-line, durata programului întinzându-se cel puțin până la finalizarea anului universitar.

UCB a fost printre primele instituții de învățământ superior din țară care au suspendat cursurile față în față pentru a preveni propagarea coronavirusului.