Handbalistele gorjene, medaliate cu argint la Cupa României 2023

CSM Târgu Jiu a jucat duminică, 21 mai, cu trofeul Cupa României pe masă. Gorjencele au făcut încă un meci foarte bun în cadrul Final 4-ului de la Bistrița, dar au cedat în fața mult mai experimentatei grupări CSM București, campioana României din 2023. Echipa din București s-a impus cu 31-25, la pauză 14-13. La fel ca în meciul cu Bistrița, Angela Pușcaș a fost cea mai bună marcatoare a grupării gorjene, cu 8 goluri marcate. 

Sub comanda antrenorilor Liviu Andrieș și Andrei Enache, CSM Târgu Jiu a scris o nouă pagină importantă în istoria clubului gorjean. Din postura de nou-promovată, CSM Târgu Jiu, revelația din Liga Florilor și surpriza plăcută a Turneului Final 4 de la Bistriţa, şi-a asigurat, prin jucarea finalei, locul în EHF European League, stagiunea 2023-2024. De asemenea, preformanța CSM Târgu Jiu este cu atât mai preţioasă pentru club, cu cât echipa este pe locul 10 în Liga Naţională, cu o etapă înainte de finalul sezonului, reușind să se mențină în Liga Florilor fără a mai fi nevoie de meciurile de baraj. 

”Este ceva fantastic, fără cuvinte. Acum poate nu ne dăm seama, dar peste vreo două trei săptămâni ne vom da seama ce am realizat aici. Sunt mândru de acest grup. Jos pălăria pentru aceste fete! Sunt mândru că fac parte din acest club. Sunt sigur că nu vom face act de prezență în cupele europene. Mă bucur că vom fi acolo alături de celelalte echipe care reprezintă România în competițiile europene”, a declarat Liviu Andrieș, antrenorul care continuă să scrie istorie pentru sportul gorjean.

”Sunt foarte fericită. Este un rezultat nemaipomenit pentru noi. Putem să-i spunem sezon de aur pentru noi, chiar dacă am luat o medalie de argint. Eu un sentiment extraordinar că vom juca în cupele europene. Ne bucurăm, nici noi nu ne așteptam, dar sper să evoluăm și mai bine sezonul viitor. Le mulțumim fanilor gorjeni că ne susțin și vrem să-i facem mândri de noi și îi așteptăm la sală la următorul meci”, a declarat Angela Pușcaș, golghetera CSM Târgu Jiu. Pușcaș a marcat 16 goluri la această ediție de Final 4, câte 8 reușite în cele două meciuri.