Grigoraş, după “un egal bun” contra Stelei : „Să fim mândri de echipă!”

Pandurii a făcut un meci bun contra Stelei, iar Grigoraş este foarte mulţumit cu această remiză, care-i păstrează echipa la doar trei puncte în spatele bucureştenilor.

Deşi este jucătorul Stelei, mijlocaşul Mihai Răduţ (la minge) şi-a dorit victoria cu Pandurii în meciul direct cu formaţia bucureşteană.
Deşi este jucătorul Stelei, mijlocaşul Mihai Răduţ (la minge) şi-a dorit victoria cu Pandurii în meciul direct cu formaţia bucureşteană.

Deşi nu a reuşit să învingă Steaua, Pandurii şi-a păstrat deocamdată invincibilitatea de pe teren propriu în sezonul 2012-2013. Acest aspect, precum şi faptul că formaţia gorjeană a trecut un examen deosebit de dificil, pare să-l fi mulţumit şi pe tehnicianul Petre Grigoraş, care s-a arătat satisfăcut şi cu remiza: „Spuneam că o victorie ar fi formidabilă, iar un egal bun. A fost un rezultat echitabil, două reprize total diferite, prima în care am dominat total pentru că nu ştiu dacă au avut vreun şut la poartă, iar noi am ratat. În partea a doua mă aşteptam ca Steaua să forţeze. Am improvizat, dar cei care au intrat, Pleaşcă şi Cristea au dat randament bun. Din păcate, schimbările au făcut diferenţa, la Steaua au intrat Pintilii şi Tănase, jucători valoroşi, nu acelaşi lucru s-a realizat la noi. Am pierdut lupta la mijloc, au intrat doi jucători proaspeţi şi au dominat. Îmi felicit echipa, nu e uşor să obţii un punct cu Steaua, o formaţie puternică, solidă, cu lot omogen şi valoros. Sunt mulţumit cu un punct ,chiar dacă nu sunt adeptul egalului. A fost un meci spectaculos chiar dacă nu s-a marcat, intensitatea a fost mare. Sper să ne menţinem cât mai sus în clasament şi la iarnă vedem ce putem face pentru retur.”, a declarat antrenorul Pandurilor. Şi de partea cealaltă, tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, s-a arătat mulţumit cu egalul consemnat în faţa echipei oltene: „În prima repriză cei de la Pandurii şi-au creat ocazii, am făcut o primă parte slabă, dar ne-am apărat bine. În partea a doua a fost cu totul altceva prin introducerea lui Tănase şi Pintilii. Am pus presiune şi puteam câştiga. În mare e un rezultat echitabil, dar nu e ceea ce ne-am dorit pentru că am venit să câştigăm. Ne-am surprins singuri, nu Pandurii. Matei şi Filip au stat departe de adversari. Suntem în grafic, avem 29 de puncte. Suntem o echipă puternică, din păcate nu am marcat, mergem mai departe. A fost un meci frumos cu două părţi diferite. La pauză putea fi 2-0 pentru Pandurii. Cum nu am reuşit să câştigăm vă daţi seama că a fost un adversar bun. Sunt puternici, pasează foarte bine. Noi ne dorim să câştigăm fiecare meci, de aceea sunt uşor mâhnit.”

Remarcații lui Grig

Toată lumea, înaintea meciului cu Steaua, se temea de faptul că benzile apărării vor fi acoperite de doi jucători care au evoluat destul de puțin în acest sezon, unul venind după o accidentare grea, care l-a ținut departe de gazon aproape un an, Marian Pleașcă, iar celălalt fiind un jucător reprofilat, Călin Cristea. Ambii au jucat foarte bine, ei și Mihai Răduț fiind cei care au cules laudele antrenorului la final, deși Grigoraș a menționat că întreaga echipă merită felicitări: „Pleaşcă şi Cristea au jucat bine. Primul a venit după o perioadă lungă, iar Cristea s-a descurcat extraordinar deşi nu a prea mai jucat acolo şi a făcut faţă unui jucător de echipă naţională. Răduţ trebuie și el felicitat că este împrumutat până în vară şi a jucat bine. E un jucător valoros, a făcut un meci bun. Sunt mulţumit de toţi care au jucat, nu este uşor să joci cu Steaua”. În clasamentul Ligii I, Steaua ocupă în continuare locul 1 cu 29 de puncte, în vreme ce Pandurii se situează pe poziţia a doua, cu 26 de puncte. În următoarea etapă de campionat, Pandurii Tg-Jiu se va deplasa la Constanţa, acolo unde va da piept cu Viitorul lui Hagi.

Nu luptă pentru titlu

Petre Grigoraș nu se gândește la primul loc în Liga 1, deși îl desparte de această onorantă poziție doar trei puncte, iar alte echipe aflate acum în spatele Pandurilor, încă își fac planuri pentru cucerirea titlului. „Nu ne-am anunţat candidatura la titlu. Noi suntem o echipă tânără şi neexperimentată. Uitaţi-vă câte meciuri au băieţii noştri în Liga 1, câţi vin după accidentări de un an de zile şi uitaţi-vă la Steaua care are jumătate de lot la echipa naţională. Ei au adunat ce e mai bun din ţară. Să fim foarte mulţumiţi că suntem la 3 puncte de Steaua, un lucru extraordinar, să fim mândri de echipă şi jucători că au reuşit după 12 etape să fim la 3 puncte de o echipă care a investit milioane de euro în ultimii ani”, a declarat antrenorul gorjenilor. Acesta știe și când Pandurii își poate pune un astfel de obiectiv: „Asta e posibilitatea noastră, sper să vină zile bune când să ne permitem să luăm jucători titulari de la Steaua, sau căpitanii de la Steaua, şi să-i aducem aici. Sau să luăm jucătorii buni de la alte echipe. Atunci când ne vom permite asta, va fi foarte important”.

Podiumul, o ţintă reală a Pandurilor

Cum titlul în Liga I nu poate fi pus deocamdată în discuţie, cel puţin în concepţia lui Petre Grigoraş, un alt dezultat notabil la finalul sezonului 2012-2013, sinonim cu asigurarea unui loc pentru Europa, nu ar fi deloc imposibil. De aceea, tehnicianul Pandurilor este decis să meargă pe două fronturi: campionat, dar şi cupă, ambele competiţii putând asigura un bilet pentru cupele europene.     “Podium? Diferenţa nu e foarte mare. Sper să menţinem ritmul până la final. Cu cât se apropie finalul campionatului, pe fondul unui lot subţire numeric, este greu să menţii un ritm. Sper să menţinem ritmul, suntem angrenaţi şi în Cupă, dar ştiţi prea bine că ne-au schimbat programarea iniţială şi vom juca luni seara, după care joi seara jucăm cu Dinamo. Tratăm ambele competiţii serios. Sper ca în etapele rămase să le trecem cu bine. Nu sunt etape uşoare, meciuri dificile, aţi văzut ce partide echilibrate au fost în ultimul timp. Noi trebuie să credem în noi, în jucători, în potenţialul jucătorilor. Sper să adunăm puncte, să fim la final în frunte.”, precizează Grigoraş.