Gorjul, la Târgului de Turism al Olteniei

Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”, precum și operatori turistici din județul nostru au participat din partea Gorjului la prima ediție a Târgului de Turism al Olteniei, ce s-a desfășurat în perioada 18-20 martie 2016, în incinta Centrului Multifuncțional din Craiova.

Meșterii populari și-au dovedit meșteșugul pe viu
Meșterii populari și-au dovedit meșteșugul pe viu

Standul Județului Gorj, pe o primă secțiune, a reprezentat macheta unei case tradiționale gorjenești realizată de Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, în cadrul căreia au fost prezentate tradițiile și meșteșugurile gorjenești prin demonstrații ale meșterilor populari, precum și folclorul gorjenesc prin spectacole susținute de Ansamblul „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. Cea de-a doua secțiune, a pus în valoare turismul montan în județul Gorj. Serviciul Public Județean Salvamont Gorj a prezentat materiale de promovare a munților Gorjului, a stațiunii Rânca, a sporturilor de iarnă precum și echipamente de intervenții și salvare montană.
În cadrul Târgului, Primăria Municipiului Târgu Jiu a promovat principalul pilon turistic, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, prin expunere de postere cu imagini ale sculpturilor și distribuire de materiale de promoționale. De asemenea, a fost evidențiată distincția „Mărul de aur”, Oscarul internațional pentru Turism, pe care Județul Gorj l-a obținut în anul 2014, ca destinație cultural-turistică unicat și a fost, de asemenea, prezentat filmul de promovare turistică a județului Gorj, „Acasă la Brâncuși”.
Operatorii de turism gorjeni, membri ai Asociația „Acasă la Brâncuși” și ai ANTREC Gorj au fost prezenți în cadrul Târgului de Turism al Olteniei cu pachetele de oferte turistice în Gorj pentru anul 2016.

Participare

Conform organizatorilor, la manifestare au participat agenții și operatori de turism din România și din Bulgaria, Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliile Județene din Dolj, Gorj, Vâlcea și Mehedinți, Facultatea de Geografie a Universității din Craiova, Aeroportul Internațional Craiova, hotelieri din Oltenia și de pe Valea Oltului, Agenția Internațională TUI Traveler, dar și Portul Cultural „Cetate” reprezentat de cunoscutul poet Mircea Dinescu.