Gorjul, la Târgul de Turism al României

Loading

La ediția din acest an a Târgului de Turism al României, ce s-a desfășurat la Romexpo- București, în perioada 13-16 noiembrie, Județul Gorj a fost reprezentat prin două proiecte de promovare turistică : ”Redescoperă Gorjul” și ” Vino acasă la Brâncuși!”.

Standul Gorjului s-a bucurat de o vizibilitate deosebită, aici îmbinându-se arta tradițională cu cea modernă a lui Constantin Brâncuși
Standul Gorjului s-a bucurat de o vizibilitate deosebită, aici îmbinându-se arta tradițională cu cea modernă a lui Constantin Brâncuși

Pentru standul Consiliului Județean Gorj a fost conceput un program complex de prezentare, ce s-a desfășurat pe zile tematice, axându-se pe evidențierea județului din punct de vedere cultural, al turismului montan și de aventură, turismului monahal, organizarea unei zile City break Târgu-Jiu și punerea în valoare a tradițiilor gorjenești.

Județul Gorj a fost o prezență atractivă și pitorească în cadrul evenimentului național. Formele de expunere, dar și personalitățile care au susținut Gorjul, au atras mii de vizitatori cărora le-au fost prezentate oportunitățile de turism din județul Gorj, potențialul turistic și principalele obiective care constituie atracții turistice. Atmosfera a fost întreținută de Ansamblul „Doina Gorjului” și Ansamblul „Maria Lătărețu”
Proiectul ”Vino acasă la Brâncuși!” a fost pus în valoare de vedete gorjene, dar și de prezența scriitoarei Sorana Georgescu Gorjan, care a prezentat publicului cartea ”Așa grăit-a Brâncuși”, a dialogat cu vizitatorii și a acordat autografe. Momentul City break Târgu-Jiu a fost realizat de reprezentanții Centrului Municipal de Cultură ”Constantin Brâncuși”, Doru Strâmbulescu și Adina Andrițoiu, aceștia oferind vizitatorilor revista de cultură ”Confesiuni” și pliante de prezentare a Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor”, pe lângă alte materiale de promovare aflate la standul Consiliului Județean Gorj.
În ultimele două zile au fost aduse în atenția publicului vizitator prezentări despre posibilitatea practicării în condiții de maximă siguranță a turismului montan și de aventură în județul Gorj, a turismului speologic, a sporturilor de iarnă în zona Rânca- Transalpina, prin evidențierea traseelor montane din munții Gorjului. Serviciul Public Județean Salvamont Gorj a prezentat o interesantă expoziție de echipamente specifice intervențiilor de salvare montană, standul Gorjului atrăgând atenția și fiind apreciat și de ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.
În ultima zi a târgului, reprezentanții Consiliului Județean Gorj au realizat contacte și schimburi de materiale cu reprezentanți ai agențiilor de turism din țară și din străinătate, cu reprezentanți ai ambasadelor participante la manifestare.
Proiectul “Redescoperă Gorjul” a fost implementat în perioada 10.11.2010-10.05.2012 fiind finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul Major de Intervenţie 5.3. „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operaţiunea „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”.
Prin participarea la Târgul de Turism al României cu cele două programe de promovare turistică, respectiv ”Redescoperă Gorjul” și „Vino Acasă la Brâncuşi!”, Consiliul Județean Gorj a avut ca obiective principale susținerea dezvoltării turismului local, creșterea vizibilității oportunităților de turism în Gorj, precum și creșterea numărului de turiști care vizitează județul.