Gorjeanul Mădălin Bunoiu, decorat de statul francez

Prorector şi conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Vest din Timişoara, Mădălin Bunoiu este un gorjean foarte apreciat în țară și în afara acesteia. Recent a fost distins recent cu Ordinul Les Palmes académiques, în grad de cavaler, de ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis.


Conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu a contribuit la dezvoltarea relaţiilor universitare şi ştiinţifice între Franţa şi România, este unul dintre cei mai buni specialişti în creşterea cristalelor și un apărător al francofoniei. Profesorul născut în Gorj a studiat mai mulți ani în Franța. Este fiul regretatului profesor Dumitru Bunoiu, fost dorector al Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”.
„Am avut onoarea ca alături de familie și alături de prieteni dragi, cărora le mulțumesc pentru că mi-au fost aproape, să primesc din partea Excelenței Sale, doamna ambasador Michele Ramis, distincția Les Palmes Academiques în grad de cavaler. Sunt bucuros de această realizare care, așa cum am spus și în discursul de la ambasadă, nu este recompensa unui efort individual, ci a unui efort colectiv și le mulțumesc pe această cale tuturor celor de la care am învățat și învăț zilnic”, a declarat presei Mădălin Bunoiu.
Ordinul Palmes Académiques este o distincție franceză, instituită pe 4 octombrie 1955 de președinția Republicii Franceze, reluând o tradiție creată de Napoléon Bonaparte pentru a-i onora pe membrii eminenți ai corpului universitar din Franța. Astăzi, această decorație recompensează persoane din învățământ care au adus servicii eminente educației, iar pe plan extern, celor care contribuie activ la apărarea și răspândirea limbii și culturii franceze în lume.