Gazeta Mondenă TV, televiziunea care nu există

După ce s-a făcut remarcat în presa mondenă, în urma mai multor scandaluri cu diverși artiști și cum în calitate de interpret de muzică populară nu a reușit să se impună, Marius Baldovin a găsit un mod de a câștiga bani, prin înșelăciune. El se folosește de Youtube și Facebook pentru a induce ideea că are televiziune, pe nume „Gazeta Mondenă TV” și încasează bani de la artiștii de muzică populară, organizând filmări, la fel ca televiziunile de folclor. Mai mult, de curând, acesta a organizat chiar un festival la Târgu Jiu, încasând bani de la concurenți, iar pentru a câștiga credibilitate, a pus pe afiș stema județului Gorj și numele instituțiilor: Consiliul Județean Gorj și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, cu toate că cererea pentru încheierea unui parteneriat îi fusese refuzată.

De mai bine de un an, televiziunile care organizează filmări pentru emisiunile de folclor au un „concurent” serios în Marius Baldovin, care a reușit să înșele foarte mulți de soliști, organizând filmări pentru o televiziune care nu există: „Gazeta Mondenă TV”. Acest lucru poate fi verificat de oricine, pentru că pe site-ul Consiliului Național al Audiovizualului se află toate televiziunile din țară, indiferent că emit digital terestru, prin satelit sau prin cablu, ori „Gazeta Mondenă TV” lipsește cu desăvârșire: http://www.cna.ro/IMG/pdf/Licente_audiovizuale_pentru_difuzarea_serviciilor_de_programeTV_DIGITAL_TERESTRU_SITE.pdf

http://www.cna.ro/IMG/pdf/Licente_audiovizuale_pentru_difuzarea_serviciilor_de_programeTV_SITE.pdf

Nici măcar televiziune online nu poate fi numită așa zisa televiziune trâmbițată de Baldovin, pentru că asta ar presupune să aibă emisie online pe site-ul oficial, ori pe site, la secțiunea LIVE scrie: „Clip video indisponibil” (http://gazetamondenatv.ro/live/ ).

Ca oamenii să creadă, însă, că au de-a face cu o televiziune și încă una națională, după cum susține Marius Baldovin, acesta a înființat canalul de Youtube https://www.youtube.com/channel/UC3IA6EnNHeMuOKfdt7YQ3Hw și pagina de Facebook https://www.facebook.com/gazetamondenatv. Ca să convingă pe cât mai mulți că această televiziune există, în realitate, Marius Baldovin s-a folosit de artiști mari. Pe Youtube, în prima postare la care ai acces când intri pe pagină, apare cunoscuta interpretă de  muzică populară Sava Negrean Brudașcu, spunând în fața camerei de luat vederi, cu Tricolorul României în mână: „Să nu uitați, a apărut o televiziune nouă, Gazeta Mondenă TV. Eu, Sava Negrean Brudașcu, vă recomand cu căldură s-o urmăriți”. A uitat, însă, să spună unde… Mai mult, uneori apar emisii live pe facebook, (pe care le poate face oricine la ora actuală, dintr-un calculator) în care apar, de exemplu: Mariana Ionescu Căpitănescu și Steliana Sima: https://www.facebook.com/gazetamondenatv/videos/1754780548149473/

Țeapa de sărbători

Cum toate televiziunile se află, acum, în febra pregătirii emisiunilor pentru sărbătorile de iarnă, … cum se putea altfel decât să treacă și Baldovin la treabă, ceea ce face, de fapt, tot anul, astfel că a postat pe Facebook un afiș, în care anunță că Gazeta Mondenă TV organizează filmări în țară, după cum urmează: „14 noiembrie 2017- Cluj Napoca, 16 noiembrie 2017 – Iași, 20 noiembrie 2017 – București, 22 noiembrie 2017 – Ploiești, 24 noiembrie 2017 – Piești, Vâlcea (n.r. -aici n-am priceput), 27 noiembrie 2017 – Târgu Jiu, 29 noiembrie 2017 – Deva și Alba Iulia, 4 decembrie 2017 – Giurgiu, 6 decembrie 2017 – Baia Mare.”

Flagrant

Ca să verificăm cum procedează, să-i convingă pe soliști să meargă la filmările lui, am sunat și noi la numărul de telefon afișat, ca și cum am vrea să înscriem o fetiță din Albeni- Gorj la filmări și Marius Baldovin în persoană ne-a spus, printre altele, că „Televiziunea Gazeta Mondenă e televiziune de folclor și este națională, costă 100 de lei, se difuzează piesa dumneavoastră timp de 30 de zile la televiziune (…) de pe 15 decembrie până pe 15 ianuarie vor fi filmările respective difuzate.” Am întrebat  pe ce canal putem prinde, pe cablu, televiziunea cu pricina la Albeni și ni s-a răspuns: „Aaaa, păi, RCS-RDS, cu siguranță că, dacă vă duceți la un operator de cablu, cu siguranță îl prindeți, dacă este televiziune națională, v-am spus… dacă aveți dumneavoastră (Akta) mi se pare că noi nu avem contract cu Akta. Oricum, este televiziune națională, se vede peste tot, în afară de Akta. (…) Pe Nextgen da, Gazeta Mondenă TV, cum este Etno, Favoritul, Hora și toate cele.”

Peste câteva zile, am revenit la Marius Baldovin, de această dată în calitate oficială, dar pe motiv că ar fi o fată care vrea să meargă la televiziunea lui la filmări, iar declarația lui a fost total diferită: „La Gazeta Mondenă lucrez, este a mea, cu licență cu tot, m-a costat o grămadă de bani, bine că am și făcut, doamna Aura, (…) deocamdată doar pe Akta și Telekom avem, noi sperăm că și pe RCS, dar e foarte greu, (….) eu am vrut și în Gorj dar nu a vrut domnul de la Craiova (…) și am mutat pe București, am licență pe cablu, se vede în București, se vede în Ialomița, în Ilfov”(….).

Cu siguranță, Baldovin era convins că noi, dacă suntem în Târgu Jiu avem ca operator de cablu RCS, de spunea că n-a reușit să intre pe această rețea de cablu, în timp ce presupusei doamne de la Albeni, (adică tot nouă) i-a spus că televiziunea lui numai pe Akta nu se vede, în schimb se vede pe RCS în toată țara, doar e televiziune națională, nu? După care, probabil,  și-a dat seama că a cam scrântit-o, că s-a gândit, probabil, că putem verifica ușor dacă se vede pe Akta în Gorj și a spus că a luat licența pe București, că l-a rugat și cu bani pe un reprezentant CNA și tot nu a vrut să-i dea licență pe Gorj. Adică teritoriul de licență și firmele de cablu se schimbă la Baldovin  în funcție de cine-ntreabă, ca să priceapă de ce el nu prinde televiziunea cu pricina.

Festivalul cu bucluc

O altă găselniță de a face bani pentru Marius Baldovin a fost să organizeze un festival de muzică populară, la care concurenții au plătit participarea. Iar ca să dea legitimitate acțiunii și să inducă în eroare părinții copiilor care au concurat, ca aceștia să creadă că este vorba de un festival girat de instituții publice, Baldovin a pus pe afiș stema județului Gorj și a trecut ca parteneri Consiliul Județean Gorj și Centrul Județean pentru Conservarea Culturii Tradiționale. Cele două instituții nu numai că nu au fost, în realitate, partenere, ci chiar a fost refuzat acest lucru, în scris, așa cum am primit răspuns de la Consiliul Județean Gorj la solicitarea în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public: „La sediul Consiliului Județean Gorj a fost depusă cererea formulată de SC MARIUS MEDIA GROUP SRL și înregistrată sub numărul 9747/04.08.2017, (…)nu s-a încheiat un parteneriat între instituțiile noastre și SC MARIUS MEDIA GROUP SRL în vederea desfășurării evenimentului „Festivalul Toamnei Târgu Jiu e al meu” ediția I 2017.” Iar justificarea refuzului de a finanța, de a asigura spațiu și de a încheia un parteneriat cu firma lui Baldovin pentru desfășurare este foarte bine argumentată în facsimilul alăturat.

Festivalul a avut loc

Cum- necum, festivalul a avut loc, până la urmă, iar cele două instituții au fost trecute pe afișul care, de altfel, însoțea cererea către ele și care a fost refuzată. Deci numele Consiliul Județean Gorj și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, precum și stema județului au fost folosite ilegal, pentru a convinge niște oameni să scoată bani din buzunar, în condițiile în care participarea la festivalurile pentru copii organizate de sau cu participarea instituțiilor publice, cel puțin în Gorj, este gratuită…