Frământări în PSD Gorj

Pesediştii gorjeni par să aibă mari probleme înainte de alegerile prezidenţiale. După plecarea lui Eugen şi a lui Dan Vâlceanu la PDL, ambii cu poziţii foarte bune în filiala locală, primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, a mai demisionat odată din toate funcţiile ca şi anul trecut. Nici preşedintele Florin Cârciumaru nu se mai simte prea bine în partid de vreme ce numai vrea să candideze la şefia filialei deşi aici pare că ar mai fi cale de întors.

Primarul Ion Ciocea a renunţat la funcţiile din PSD supărat pe liderul organizaţiei
Primarul Ion Ciocea a renunţat la funcţiile din PSD supărat pe liderul organizaţiei

Vicepreşedintele PSD Gorj, Ion Ciocea, primar al comunei Bustuchin, şi-a anunţat demisia din toate funcţiile deţinute în partid. El a făcut anunţul respectiv în cadrul conferinţei judeţene extraordinare a filialei, conferinţă convocată pentru stabilirea delegaţilor la Congresul partidului de luna viitoare. Ciocea va rămâne un simplu membru care va activa în campania electorală “pentru Mircea Geoană sau pentru cine va candida din partea partidului”, după cum a declarat domnia sa presei şi colegilor.
Acesta şi-a dat demisia din cauza nemulţumirilor pe care le-a acumulat în timp faţă de conducerea organizaţiei judeţene care, la alegerile de anul trecut, nu i-a permis să candideze pentru un mandat de deputat. Ciocea a menţionat chiar că unii colegi de partid i-au spus că preşedintele filialei, Florin Cârciumaru, i-ar fi îndemnat să nu îl susţină pentru candidatura respectivă, lucru negat de preşedintele filialei. Şi atunci, ca şi acum, Ciocea a plecat dar acum rămâne în partid ca un soldat credincios.
Ciocea a demisiionat din funcţia de vicepreşedinte la câteva săptămâni după ce un alt vicepreşedinte, Eugen Vâlceanu, a părăsit partidul, înscriindu-se la PDL, împreună cu fiul său, Dan, care a fost până atunci preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD Gorj.

Cârciumaru gata de plecare?
Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a surprins pe toată lumea cu anunţul că vrea să se retragă de la conducerea organizaţiei. „Nu voi mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Gorj. M-am dat deoparte de activitatea politică în ultimele luni şi am putut să văd caracterele unor colegi de-ai mei din partid pe care i-am ajutat“, spunea atunci Cârciumaru, care a precizat şi că îşi doreşte un nou mandat de primar, pe care l-ar putea obţine şi ca independent.
Acesta a fost nemulţumit de reacţia colegilor faţă de scandalul numirii directorilor în minerit şi energie. Într-o declaraţie radiodifuzată, Florin Cârciumaru a spus: „Mi s-au adus atunci fel de fel de acuze. M-am supărat, am decis să mă dau puţin la o parte, nu m-am mai implicat, nu am mai convocat Biroul Executiv. Consider că am procedat bine stând de-o parte, pentru că am văzut atunci ce caractere există la anumite persoane, am văzut cum unii colegi m-au considerat bun numai atunci când i-am ajutat să ajungă acolo unde au ajuns. Când am făcut o greşeală, aşa cum au considerat ei poziţia mea cu privire la directorii din energie, brusc nu mai eram bun de preşedinte la partid. Am stat de-o parte şi consider că a fost o lecţie şi pentru mine, şi pentru ei“.
Până la urmă, Florin Cârciumaru a revenit la sentimente mai bune faţă de partid şi va fi ca de obicei locomotiva electorală a acestuia la Gorj. Pentru cât timp?