,,Radiografia” lui Cârţu: „Fotbal la Max!”

Ultima înfrângere a Pandurilor, cu Poli Timişoara, l-a afectat extrem de mult pe tehnicianul Pandurilor, Sorin Cârţu. După ce, iniţial, a evitat să-şi critice jucătorii săi după umilinţa din ,,Ştefan cel Mare”, odată cu deznodământul etapei a doua a returului, ,,Sorinaccio” nu s-a mai putut abţine şi a lansat un atac fără precedent la adresa unora din ,,panduri”. ,,Ţintele” lui Cârţu au fost în special portarul Stanca şi mijlocaşul Păcurar, pe care i-a acuzat de ultimul eşec.

„Sorinaccio” se gândeşte să uite cât mai repede ,,filmele cu proşti”…
„Sorinaccio” se gândeşte să uite cât mai repede ,,filmele cu proşti”…

Aşa cum era de aşteptat, ultima înfrângere a Pandurilor din acest retur de sezon l-a deranjat teribil pe tehnicianul grupării de fotbal gorjene, Sorin Cârţu. Pus în situaţia de a nu fi ,,bifat” nici măcar un punct după cel de-al doilea meci oficial din 2009, ,,Sorinaccio” a încercat să găsească câteva explicaţii. După ce a făcut o ,,radiografie” a partidei cu Poli Timişoara, antrenorul Pandurilor a răbufnit: ,,Suntem din filmele cu proşti, ne-am bătut singuri! E de dat la Fotbal la Max! Foarte mult ghinion şi foarte multă prostie din partea unor jucători şi când acestea două se întâlnesc, e normal să pierdem. E un meci pierdut de portarul nostru şi un meci care putea să fie relansat dacă se marca din acel penalty de către Păcurar. Aveam avantaj şi jucător eliminat şi penalty. Sunt nişte puncte de care şi-au bătut joc Stanca şi Păcurar. Eu i-am întrebat înainte de meci dacă pot juca. Plăcerea mare la ei este să iese pe aici şi să audă crampoanele pe tunel, după care nu mai fac nimic. Nu se poate să joci fără atitudine la o echipă care are o stare precară de puncte. Ceea ce fac unii dintre ei sunt încă la nivelul din Antalya sau după Antalya. Gestul meu de a-l pune pe bancă pe Păcurar după prestaţia pe care a avut-o la Dinamo trebuia să-i dea de gândit. Lui Cardoso nu am ce să îi reproşez, el nu are nici o vină pentru că l-a forţat portarul nostru.”

,,Sorinaccio” s-a săturat ,,de figuranţi”!
După ce i s-a pus ,,pata” pe doi dintre jucătorii de bază ai Pandurilor, Sorin Cârţu promite că va lua imediat şi primele măsuri contra lor. Antrenorul formaţiei gorjene ţine să precizeze însă, că Păcurar şi Stanca nu sunt singurii fotbalişti vizaţi pentru ,,lipsă de atitudine”: ,,Ca să dai penalty, mai ales la scorul ăla e o mare responsabilitate. Păi dacă tu nu ai sânge şi îţi tremură inima în tine şi mai dai şi cu latul la un portar de 2 metri înseamnă că nu eşti jucător de prim eşalon… Şi atunci mai bine te duci la divizia C! Nu e posibil să îţi baţi joc de munca unor colegi cum au făcut Păcurar şi Stanca. Acum ce să fac, să-i amendez? Pe cine să amendez? Păi e greşeală tactică din partea jucătorului şi nu am ce-i face. Singura amendă va fi că nu va mai intra în poartă şi nu va mai juca. Eu m-am săturat de figuranţi din ăştia şi de clişee! La fel şi cu Iordache şi cu Vasilache… Cine nu-i conectat pentru interesul echipei, afară! Nu vor mai face parte din echipa asta…”

„Ştiinţa” din fotbal şi ghinionul…
După ce a făcut ,,radiografia” ultimei partide susţinute în campionat, ,,Sorinaccio” este convins că formaţia sa este urmărită de ghinion, spre deosebire de adversarii cu care joacă. Referindu-se la partida cu Poli Timişoara, Cârţu este convins că în fotbal nu-ţi trebuie decât ,,noroc mult” pentru a obţine rezultate pozitive.
,,O-m avea şi noi şansă, o veni şi pe uliţa noastră Dumnezeu. Că la Dinamo am luat gol în primul minut şi acum ne-am dat gol singuri. Aş vrea să avem şi noi noroc ca Timişoara, cu carul. În fotbal nu e nevoie de multă ştiinţă, ci doar să ai noroc mult. O echipă care nici n-a contat până în a doua repriză a reuşit să ne bată fără să ne dea gol. Nu ştiu dacă se mai întâlneşte în istorie aşa ceva, să primeşti gol cadou de două ori consecutiv. E a doua etapă când ei primesc un asemenea cadou. Timişoara e o echipă care trăieşte doar din faze fixe şi toate fazele le-am lucrat, dar numai la una nu ne-am gândit că poate gafa portarul nostru”, declară Sorin Cârţu.

„Doi în pat” pentru noroc!
După ce echipa sa a contabilizat două înfrângeri din tot atâtea posibile pe acest început de retur, tehnicianul Pandurilor, Sorin Cârţu, trage deja primul semnal de alarmă. Pentru a ieşi din criză totuşi, ,,Sorinaccio” propune o soluţie inedită, inspirată de la ,,alţii”: ,,Această înfrângere contează mult, mai ales la starea de spirit pentru că e greu să lucrezi aşa… Nu este deloc bine cu înfrângerea asta şi datorită puţinelor puncte pe care le avem. Dar, cel mai mult mă deranjează atitudinea unor jucători. Poate că şi lipsa punctelor generează o anumită stare de stres. Vedem noi de unde am putea recupera aceste puncte pe care le-am pierdut, asta dacă o-m avea şi noi norocul pe care îl au alţii. O să schimbăm şi noi tactica ca alţii… O să dormim şi noi, doi în pat! Poate aşa facem şi economie la club. Iar după aceea obţinem şi noi rezultate cu autogoluri, trebuie să iasă ceva până la urmă.”