A fost odată o echipă…

Cornel ŞomâcuIubitorii de fotbal din județul Gorj vor fi lipsiți foarte curând, poate chiar pe parcursul acestui sezon competițional, de echipa de Liga I pentru care s-au făcut atâtea sacrificii. Nu doar că actualii acționari nu găsesc soluții de redresare financiară după ce tot aceștia au îngropat echipa dar nici nu vor ca un om ca Marin Condescu să salveze ce se mai poate salva. În mod normal cei care sunt vinovați și sunt oameni politici ar trebui să primească sancțiunea publică a votului, din nefericire acest lucru se întâmplă foarte rar iar Târgu-Jiul va trece prin drama Severinului care are stadion dar nu și echipă în primele două eșaloane.

Destrămarea echipei de fotbal Pandurii nu a început când CEO și-a retras finanțarea, previzibilă ca mișcare într-o jalnică guvernare tehnocrată, ci în momentul înlăturării lui Marin Condescu din club. A fost  orgoliul nemăsurat al unui fost președinte de Consiliu Județean care a sabotat și cel mai bun sezon european, de studiat presa  acelor vremuri, și a introdus un management total neprofesionist. Ne vor spune, probabil, organele de anchetă ce s-a întâmplat cu banii de la Pandurii, milioanele de euro de la CEO, UEFA și vânzările de jucători, dar vina cea mai mare cred că rămâne a  politicului, cel care trebuia să stea departe de fotbal. Același politic care acum nu își asumă nimic iar clubul moare în fiecare zi deși facem ședințe cu o frecevență îngrozitoare.

Cea mai mare problemă și de unde se vede că politrucii nu au ce căuta într-un club de asemenea anvergură, cel care dorește să dea o mână de ajutor-un nou împrumut cum au mai fost în istoria lui Pandurii-nu este lăsat  pentru că ar putea să reușească. Nu mă număr printre fanii lui Marin Condescu, consider că la ce resurse a avut la club rezultatele  ar fi trebuit să fie mult mai bune, dar el a adus performanța la Târgu-Jiu iar când a fost nevoie a riscat averea familiei. Cu excepția lui Viorel David, a mai făcut cineva ceva pentru club din ianuarie încoace?

Aud în diverse medii, mai ales politice, că dacă va câștiga unul sau altul dintre partide va fi bine la CEO și la Pandurii. Ne îmbătăm cu apă rece, singura soluție trebuie să vină din zona privată iar aici noi stăm foarte prost, nici nu prea avem dar și cei care sunt nu vor băga mâna în buzunar din diverse motive. Tocmai din aceste motive ar trebui ca Marin Condescu să fie lăsat să înceapă o nouă aventură, altfel vom inaugura stadionul cu echipe de prin țară.