Florin Prunea: „Pandurii ar face faţă în preliminariile CL”

Din ce în ce mai mulţi oameni de fotbal din România par a fi de acord că Champions League este o variantă cât se poate de posibilă pentru Pandurii. Printre aceştia se numără şi fostul portar al naţionalei, Florin Prunea.

Fostul portar al naţionalei, Florin Prunea, merge pe mâna pandurilor chiar şi în Champions League.
Fostul portar al naţionalei, Florin Prunea, merge pe mâna pandurilor chiar şi în Champions League.

Unul dintre subiectul fierbinţi din fotbalul românesc este legat de decizia UEFA ce vizează posibila suspendare a Stelei din Champions League, aşa că cei de la Pandurii privesc cu interes apropiatele veşti de la forul continental. Gândul unui neaşteptat salt al pandurilor din Europa League în Champions League a ajuns să-l bântuie şi pe tehnicianul Cristi Pustai. Deşi personal nu-şi doreşte ca Pandurii să ia locul Stelei, principalul de pe banca gorjeană mărturiseşte că dacă va fi pus în faţa faptului împlinit nu va mai avea ce face: “În 24 iunie va fi tragerea la sorți, unde o să ne aflăm adversarul, dar și în ce competiție vom juca. Ne interesează competiţia în care ne-am calificat în plan sportiv. Aşa că dacă vom fi nevoiți, trebuie să ne prezentăm în orice competiție. Bine, nu trebuie să ne gândim acum, tot timpul, că nu vrem să jucăm în Champions League. Nu e vorba că nu ne dorim să jucăm acolo, dar sunt convins că toți preferăm să jucăm în Europa League. Acum, n-are rost să ne pronunțăm dinainte, așteptăm să vedem rezultatul de la UEFA, după care, ne vom conforma. Nu are sens să mai comentăm înainte dacă vom juca în Liga Campionilor sau nu. Cert este un singur lucru, că Steaua are lot și experiența necesare pentru a aduce din acea competiție mai multe puncte decât Pandurii. Nu mai vreau să comentez ceea ce se întâmplă la Steaua. Noi ne-am creat bucuriile pe ceea ce am reușit pe gazon, așa că, în 24iunie, așteptăm să vedem ce turnură va lua acest capitol. V-am mai spus, dacă vom fi nevoiți să jucăm în Champions League, ne vom conforma și… asta e situația.”, spune Pustai. Conducătorii de la Pandurii nu par însă, să accepte ca echipa din Târgu Jiu să evolueze în cea mai prestigioasă competiţie intercluburi continentală: „Nu ne dorim să luăm locul Stelei. Steaua a luat pe merit campionatul, jucătorii au luptat să joace în Champions League. La momentul actual sperăm să fim pregătiţi de Europa League. Steaua are şanse să ajungă în grupe, să aducă puncte. Poate aducem şi noi puncte din Europa League, însă e o glumă calificarea în Champions League. Noi am fi bucuroşi să ajungem în play-off-ul Europa League.”, a ţintu să declare preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Prunea: „Pandurii să se pregătească de Champions League!”

Prezent la Târgu Jiu chiar ieri, fostul protar al naţionalei României, Florin Prunea, pare să ştie cam ce deznodământ va avea cazul Steaua de pe lista Comisiilor UEFA. Prunea le-a transmis deja celor de la Pandurii să se pregătească de Champions League: „Am vorbit cu ei în vestiar şi le-am spus să se pregătească de Champions League! Sigur, Steaua şi-a câştigat acest drept pe cale sportivă şi din toate punctele de vedere merită să joace în CL, dar regulamentul competiţiei e extrem de strict. E un moment total nefavorabil, conjunctura în care se judecă acest caz. Aţi văzut că preşedintele UEFA se preocupă de aceste lucruri. Eu cred că Pandurii ar face faţă în preliminariile CL, a dovedit în acest an că este o echipă extrem de puternică, are jucători care joacă de mulţi ani împreună, jucători de calitate. Aici s-a investit şi s-a investit cu cap, bine şi eu cred că ar face faţă fără probleme, de ce nu? Dacă voi fi invitat la un meci din cupele europene aici, voi veni cu cea mai mare plăcere.”