Fii verde, folosind facturi în format electronic

Un concept inovativ care promovează reducerea poluării prin trimiterea, primirea şi plata de facturi în format electronic, a fost lansat în România: Factura Verde. Factura Verde a creat un produs software, care permite trimiterea facturilor în format electronic şi securizarea digitală a lor, direct din programul de contabilitate al utilizatorului.

ecomagazinMigraţia către facturarea electronică este de câţiva ani pe agenda Instituţiilor Europene şi politicile de încurajare a acesteia sunt în creştere. (sursa: Raportul Final al Grupului de Experţi în e-Facturare, Noiembrie 2009).
Deja implementată cu succes în alte ţări europene, cu precădere în ţările nordice, trimiterea facturilor în format electronic este acum disponibilă şi în România. Bazată pe modelul Norvegiei, FacturaVerde este o soluţie special adaptată pieţei româneşti.

Reducerea poluării
Unul dintre motivele fundamentale ale adoptării facturării în format electronic este reducerea poluării şi includerea companiei în rândul celor responsabile social. Astfel, prin utilizarea produsului FacturaVerde, se reduce consumul de hârtie şi despăduririle şi se contribuie la eliminarea dioxidului de carbon. Mai mult decât atât, prin netipărirea unei facturi se va reduce poluarea prin eliminarea tuturor celorlalte procese implicate, cum sunt transportul şi imprimarea.

Reducerea costurilor
Un alt motiv la fel de important este reducerea costurilor pentru companiile care folosesc FacturaVerde. Astfel, se reduc costurile cu materialele (hârtie, plicuri, toner de imprimantă), cu transportul şi cu procesarea manuală a facturilor. Folosind calculatorul de economii de pe site-ul FacturaVerde se poate calcula, în funcţie de numărul de facturi, economia anuală facută de o companie care trece la facturile în format electronic. Mai mult decât atât, se pot calcula resursele conservate cum sunt kg de hârtie salvată, combustibil economisit, kg de CO2 care nu au poluat sau litri de apă uzată nearuncaţi în lacuri sau râuri.

Mod de utilizare
Utilizarea facturării în format electronic se face foarte simplu, în 3 paşi:
1. Furnizorul generează o factură fie direct din propriul program de contabilitate, fie din programul Factura Verde Profesional.
2. Factura generată va fi securizată de către Factura Verde şi trimisă către client.
3. Clientul va primi factura pe calculatorul său fie în propriul program de contabilitate, fie în programul Factura Verde Profesional sau Factura Verde Expres
Fii şi tu printre cei care contribuie la salvarea copacilor de la tăiere! Fii Verde şi bucură-te de o lume mai curată! www.facturaverde.ro

Neluţa Crudulescu