Festivalul internaţional „Micul Prinţ”, ediţia XVII

Loading

Festivalul – Concurs Internaţional “Micul Prinţ”, organizat la Chişinău în fiecare an, se adresează copiilor şi tinerilor talentaţi în domeniile muzică uşoară, muzică populară, poezie şi dans. În acest an, etapa de preselecţie pentru regiunea Oltenia va avea loc la Craiova, în perioada 26 – 27 Martie 2010. Candidaţii pot depune fişele de înscriere la Direcţia Judeţeană de Tineret Dolj, sau se pot înscrie on-line (dacă sunt din alte localităţi), până la data de 15 Martie 2010.

Ioana Lucia Ghivercea, „micuţa balerină” a Craiovei, câştigătoarea festivalului la secţiunea dans în 2008, citind revista „Micul Prinţ”
Ioana Lucia Ghivercea, „micuţa balerină” a Craiovei, câştigătoarea festivalului la secţiunea dans în 2008, citind revista „Micul Prinţ”

Festivalul – Concurs Internaţional “Micul Prinţ” este iniţiat de Organizaţia Mondială a Copiilor Talentaţi din Chişinău şi se înscrie în programul Naţiunilor Unite (2001 – 2010) Decada Culturii Păcii şi Non Violenţei în folosul copiilor lumii.
Festivalul este structurat pe două etape – etapa de preselecţie şi etapa internaţională. Fiecare dintre etape are patru secţiuni – muzică uşoară, muzică populară, poezie şi dans, participanţii putând avea vârsta între 6 – 18 ani.
Participanţii care trec de etapa de preselecţie primesc invitaţie la etapa internaţională a concursului, care are loc la Chişinău  în periada 30 -31 mai 2010.
Jurizarea finaliştilor se efectuează de către un Juriu internaţional profesional, din care toţi membrii, sau cel puţin două treimi, sunt personalităţi. Fiecare ţară are dreptul să desemneze un membru în juriu. Preşedintele Juriului internaţional, este la fiecare ediţie, o altă personalitate din una dintre ţările participante la concurs.

Preselecţia pe Oltenia, la Craiova
Datorită colaborării care s-a stabilit între Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj, Asociatia EUROPROTECTOR şi Organizaţia Mondială a Copiilor Talentaţi din Chişinău, s-a stabilit ca etapa de preselecţie pentru copiii şi tinerii din Regiunea Olteniei să se desfăşoare la Craiova în data de 26 – 27 .03.2010, la sala Teatrului Liric “Elena Teodorini” Craiova, începând cu orele 14:00.
Toţi participanţii care se vor înscrie la preselecţie, indiferent că sunt sau nu selectaţi  pentru etapa internaţională, cât şi profesorii sau instructorii coordonatori, vor primi o diplomă de participare la festival.

Condiţii de înscriere
Pentru preselecţie,  taxa de participare este 30 lei pentru persoanele individuale şi 100 lei pentru grup (grupuri  vocale – maximum 6 persoane, grupuri de dansatori – maximum 12 persoane).
Fişele de înscriere se depun la sediul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Dolj din Str. Electroputere, Nr. 21 bis, de luni până vineri între orele 10:00 – 16:00, în perioada 10.02.2010 – 15.03.2010, sau se trimit completate în format electronic la adresa protectorsida@yahoo.com, împreună cu confirmarea plăţii în contul
Asociaţiei EUROPROTECTOR, Banca Comercială Română, Sucursala Dolj – Cont:
IBAN:RO72RNCB 0134056788540001
Informaţii suplimentare la telefon  0251/544 457; 0727 392 156  – Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj, sau pe site-ul Asociaţiei EUROPROTECTOR www.euro-protector.ro (http://www.euro-protector.ro/category/micul-print/), de unde puteţi descărca fişa de înscriere în format electronic.
Tot pe acest site vor fi afişate lista participanţilor înscrişi şi programarea acestora la preselecţie.

One Comment on “Festivalul internaţional „Micul Prinţ”, ediţia XVII”

Comments are closed.