Festivalul Dafinescu, la a XVIII-a ediție

Din cauza pandemiei Covid 19, Festivalul Jocului și Portului Popular pentru Tineret «Memorial Liviu Dafinescu» se va ține, în acest an, online. În această competiție se pot înscrie  formațiile de dansuri din Gorj, data limită fiind 10 aprilie 2021.

– REGULAMENTUL –

FESTIVALULUI JOCULUI ȘI PORTULUI POPULAR PENTRU TINERET

      «MEMORIAL LIVIU DAFINESCU»

ediția a XVIII-a -2021

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, instituție subordonată Consiliului Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Asociația Culturală “Liviu Dafinescu”, Școala Populară de Artă și Palatul Copiilor Tg-Jiu, organizează ediția a XVIII- a a Festivalului Jocului și Portului Popular pentru Tineret «Memorial Liviu Dafinescu».

1. Scopul Festivalului

Având în vedere necesitatea perpetuării și valorificării scenice a bogatelor și frumoaselor noastre tradiții în domeniul portului și jocului popular, organizatorii își propun să permanentizeze această

 activitate artistică la nivelul copiilor și adolescenților, prin desfășurarea on-line a ediției nr. XVIII.

În același timp, Festivalul are în vedere omagierea unei personalități de excepție a artei populare gorjene, regretatul profesor și coregraf Liviu Dafinescu, fost director al prestigiosului Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

2. Condiții de participare.

Festivalul este deschis formațiilor de dansuri populare (mixte, fete și/sau băieți) de la nivelul școlilor generale și liceelor, al cluburilor și palatelor copiilor și de la secțiile externe ale Școlii Populare de Artă Tg-Jiu, precum și ale așezămintelor de cultură din județ.

Sunt admise în concurs formații de copii (7-14 ani) și formații de adolescenți (14-19 ani).

3. Desfåșurarea Festivalului 

Având în vedere condițiile impuse pentru limitarea riscurilor generate de Coronavirusul SARS-COV-2, organizatorii au decis ca această ediție să se desfășoare on-line, după cum urmează:

  • Formațiile menționate mai sus vor trasmite până la data de 10 aprilie 2021 o înregistrare audio-video (mp4) a unei suite de dansuri populare de maxim 5 minute, înregistrată în perioada mai 2019- martie 2021, o mică descriere a ansamblului, în format video, prezentat de către instructorul/director cămin cultural/coordonator ansamblu de maxim 3 minute, precum și câte o fotografie color a formației/ansamblului, pe adresa de e-mail a CJCPCT GORJ, cultura@traditiigorj.ro și pe adresa de email andreea.epure92@gmail.com 

4. Premiile Festivalului constau în diplome.

Toate formațiile participante vor primi diplome în format on-line, până cel târziu la data de 30 mai 2021.

Promovarea evenimentului și a formațiilor/ansamblurilor participante se va face pe pagina de facebook a instituțiilor organizatoare.

7. Informații suplimentare: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Popularå de Artå, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Palatul Copiilor Tg-Jiu, Asociația Culturalå “Liviu Dafinescu”.