Festivalul Copiilor „Maria Lătărețu”, ediția III-a

Duminică, 18 august 2013, a avut loc la Bengești- Ciocadia, în curtea Casei Muzeul „Maria Lătărețu” de la Bălcești, cea de-a treia ediție a Festivalului Copiilor „Maria Lătărețu”. La concurs s-au înscris 22 de copii cu vârste între 8 și 15 ani, cei mai buni plecând acasă cu premii.

Primarul comunei Bengești Ciocadia a cerut juriului să fie foarte corect
Primarul comunei Bengești Ciocadia a cerut juriului să fie foarte corect

Participanții, veniți din judeţele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Hunedoara și Călărași, și-au prezentat piesele pregătite, reușind să îi încânte atât pe spectatori cât și pe membrii juriului, care au avut o misiune destul de dificilă pentru diferențierea acestora. Marele Premiu şi Trofeul Festivalului i-au revenit unei copile foarte talentată în vârstă de doar 9 ani, din Drobeta-Turnu Severin – Ingrid Boengiu Fugaru (instruită de profesoara Siţa Pescaru Novac). Premiul I a fost acordat gorjencei Alexandra Yasmine Polacek, în vârstă de 12 ani, din Târgu-Jiu, pregătită de profesoara Cristina Olteanu, Premiul II a fost adjudecat de Anca Denisa Boengiu, în vârstă 10 ani, tot din Drobeta-Turnu Severin, pregătită de asemenea de profesoara Siţa Pescaru Novac, şi Adriana Maria Soreanu, în vârstă de 15 ani, din Bumbeşti-Jiu, profesor Emilia Drăgotoiu Nanu.
“Ceea ce s-a întâmplat în bătătura Mariei Lătăreţu, duminică, 18 august 2013, confirmă o dată pentru totdeauna că atunci când faci cu drag ceva pentru copii, mai târziu, prin realizările lor, vor răsplăti înzecit societatea, devenind oameni cu personalitate şi dornici de a face lucruri nepieritoare pentru semenii lor”, a declarat Dorin Brozbă, inițiatorul acestui festival.
Organizatorii festivalului au fost Primăria și Consiliul Local Bengești- Ciocadia, Muzeul Județean Gorj, Asociația Culturală „Maria Lătărețu” Bălcești și Asociația Culturală „Doruleț din România”.