Festivalul cercetăşesc „Scout Fest”

lampioaneOrganizaţia Naţională “Cercetaşii României” – Grupul de Iniţiativă  “Constantin Brâncuşi”  organizează în perioada 31 iulie – 1 august, în Târgu Jiu, Festivalul “Scout Fest”.
Festivalul “Scout Fest” îşi propune să stimuleze şi să diversifice  activităţile cultural artistice destinate  tinerilor targujieni, în scopul de a oferi alternative educative pentru ocuparea timpului liber.
Activităţile au fost structurate în două etape, după cum urmează: în prima zi, la Foişorul din Parcul Central “Constantin Brâncuşi”, începând cu orele 15:00, s-au desfăşurat diverse ateliere de creaţie (pictură, origami, jonglerie), un Treasure Hunt şi proiecţie de scurtmetraje, iar în a doua zi, în Parcul “Coloana Infinitului” , începând cu orele 22:00, se vor lansa zeci de lampioane zburătoare.
Acest eveniment este realizat cu ajutorul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj şi a Consiliului Judeţean al Elevilor Gorj.
Misiunea Cercetăşiei în societatea românească este de a contribui la educarea copiilor şi tinerilor, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.