Festival Național „Ștefan Popescu”

Loading

Începând din anul 2020, va demara, în comuna gorjeană Bustuchin, Festivalul Național de Instrumente Populare Tradiționale „Ștefan Popescu”, la care vor putea concura soliști instrumentiști și grupuri instrumentale ce cântă la nai, fluier, caval și cimpoi.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea,  în cadrul unei emisiuni – spectacol la Televiziunea N-SAT TV Regional, prof. dr. Ștefan Popescu, instrumentist și creator de pseudo-instrumente aerofone, cunoscut în întreaga lume, fiind, de origine, din Bustuchin: „Începând de la anul, vom înființa Festivalul Ștefan Popescu, pentru că dumnealui a plecat de la noi, a dus numele Bustuchinului în întreaga țară și chiar peste hotare, iar acum a revenit să se ocupe de copiii noștri care vor să învețe să cânte la nai, la fluier și alte instrumente de suflat. Mai mult, cu dumnealui am înființat Festivalul Iustina Băluțeanu, cu ani în urmă și este autorul moral al tuturor festivalurilor de pe Valea Amaradiei și nu numai.” (Ion Ciocea – primar Bustuchin)

„E un nou motiv de mare bucurie pentru mine. După ce domnul primar Ion Ciocea m-a făcut cetățean de onoare al comunei Bustuchin, iar grupul de naiști și fluierași din Bustuchin se numește Ștefan Popescu, acum sunt onorat ca localitatea în care m-am născut să facă un festival de instrumente tradiționale de suflat care să-mi poarte numele.” (Prof. dr. Ștefan Popescu)