Există bani pentru plata integrală a salariilor în învățământ

La acest moment există o adevărată panică printre cadrele didactice că nu ar exista bani pentru salarii, că vor urma închideri de școli și concedieri. Cu toate că cheltuielile salariale în învățământ sunt total disproporționate în raport cu numărul de elevi în multe zone din țară, subiectul nu pare de actualitate de vreme ce fostul ministru Liviu Marian Pop susține că sunt bani de salarii pentru toți angajații.

Ex-ministrul Liviu Marian Pop a dat asigurări că există în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale sume suficiente pentru plata integrală a salariilor personalului din învăţământ.
Acesta  a spus că sunt acoperite şi majorările salariale din luna ianuarie şi martie, plata dobânzilor, dar şi a tichetelor de vacanţă.
“Există în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale sume suficiente pentru plata integrală a salariilor pentru personalul din învăţământ. Sunt acoperite şi majorările salariale din ianuarie şi martie anul acesta. Avem cuprinse şi sumele pentru plata dobânzilor, a tichetelor de vacanţă, precum şi a Legii 85“, a scris Liviu Marian Pop, pe Facebook.
Potrivit acestuia, nu se pune problema disponibilizărilor din sistem. “Ce nu avem cu exactitate? Numărul real al elevilor şi studenţilor. Aici, datele preliminare sunt îngrijorătoare. Dar despre acest lucru mai târziu”, a mai spus Liviu Marian Pop potrivit Agerpres.