Evaluare în Educaţie la Limba Engleză

scoala-ceauru1La sfârşitul săptămânii trecute, în 28 martie 2009, la nivel naţional,  s-a desfăşurat etapa a doua a Evaluării Naţionale Continue în Educaţie la limba engleză, evaluare externă, activitate derulată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.
Şcoala Generală Ceauru-Băleşti, Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” Tg-Jiu, Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” Tg-Cărbuneşti, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Tg-Jiu, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu, Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tg-Jiu, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” Tg-Jiu, Colegiul Tehnic Motru, etc, toate aceste unităţi şcolare au fost Centre de Evaluare la disciplina limba engleză în cadrul proiectului de evaluare naţională continuă în educaţie, proiect organizat de Fundaţia de Evaluare în Educaţie.
Prin aceste evaluări periodice se urmăresc competenţele atinse de elevi pe parcursul derulării activităţii şcolare. O astfel de evaluare asigură o asimilare ritmică a materiei şi astfel se poate realiza un prim pas în evaluarea continuă, evaluare sosită dintr-o altă sursă exterioară şcolii, prin care elevul îşi poate afla gradul de acumulare a cunoştinţelor şi care nu se substituie evaluării de la clasă, tezelor unice sau examenelor şcolare.
Elevii au fost încântaţi de această evaluare,  33 dintre candidaţi fiind din comuna Băleşti. Toată această activitate s-a derulat prin intermediul Inspectoratului Şcolar  Judeţean Gorj fiind coordonată de  inspector de specialitate, prof. Luminiţa Mili Popescu. La nivelul Şcolii Generale Băleşti, administrator de test  a fost  prof. Florentina Pătran, care, împreună cu conducerea şcolii, au coordonat buna desfăşurare a evaluării.

2 Comments on “Evaluare în Educaţie la Limba Engleză”

  1. Buna ziua,sunt mama unei eleve de clasa a iv-a din Tg-Mures si as dori sa stiu daca au fost trimise diplomele si medaliile copiilor catre centrele de evaluare.Mentionez ca fiica mea a obtinut locul II la etapa III,luna mai,la engleza si inca nu a intrat in posesia diplomei si a medaliei.D-na profesoara de la Gimnaziul ”Europa”mi-a spus,cand am contactat-o ,ca acestea nu au fost trimise.E posibil???Nr meu de telefon;0724-066911. Cu respect,LoredanaSimoie

  2. sunt de la scoala generala ceuru si vreu sa o aduceti inapoi pe doamna pielescu maria

Comments are closed.