ERASMUS + Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” – experienţa cehă

 796 total views

INNOVACION, TIC Y MATEMATICÁS”, un proiect Erasmus+ 2019-1-ES01-KA229-065449_3s-a derulat în perioada 30 mai -03 iunie 2022, în Plzen, Republica Cehă şi a reprezentat ultima mobilitate, cu schimb de elevi.

Şase elevi ai Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” au participat la activităţile cuprinse în programul Karlovarska 99 din Plzen, Republica Cehă, alături de colegi din Spania, I.E.S. IIT-Calderón de la Barca, Pinto, Madrid

Activităţile au vizat îmbunătăţirea competenţelor digitale, cele matematice şi de comunicare în limba engleză, elevii din cele trei ţări partenere, pentru desfăşurarea lecţiilor folosind Padlet, Socrative, GeoGebra etc. Elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” au învăţat de la profesorii din Cehia şi Spania, prin intermediul lecţiilor clasa întoarsă să rezolve probleme de matrematică sau informatică, sau activităţi care au suscitat atenţia la matematică, chimie sau fizică, la Centrul Techmania din Plzn.

University of West Bohemia şi-a deschis porţile pentru elevii celor trei ţări partenere, turul ghidat de către unul dintre cercetători ne-a oferit tuturor o altă perspectivă asupra învăţământului tehnic universitar, al aplicaţiilor şi descoperirilor de ultimă oră, cu echipamente superperformante.

Vizitand DEPO2015, elevii au învăţat prin experiment matematica şi fizica, s-au simţit excelent, am vizitat Fabrica de bere Pilsen, unde a apărut una dintre primele beri locale şi apoi de renume în Europa, elevii au învăţat de la primul pas cum se produce berea şi, prin experimente, au studiat la microscop procesul de producere a diverselor tipuri de bere, pornind de la malţ, hamei, apă, procesul de fierbere şi fermentare – proces simplu, dar în acelaşi timp complex.

Vizitele culturale în Plzen şi Praga i-au determinat pe elevii Drăghici Sorana-Loredana, Olteanu Liviu, Oprița Ionuț-Daniel, Matei Denis-Alexandru, Sgâia Narcis-Leonard, Stănculete Mario-Albert, coordonaţi de dna prof. dr. Verdeş Maria-Rocselana să îşi dorescă să revină pe meleagurile bavareze.

Pentru mine aceasta a fost o experienţă excelentă şi cel mai probabil, unică, în care am avut şansa să învăţ în limba engleză la un liceu diferit de cel în care studiez acum, cu clase de tehnician dentar, asistent sanitar etc., alături de colegii mei şi cei din Spania, legând prietenii cu aceştia. Multumuri conducerii Colegiului Thenic General Gheorghe Magheru, domnului director Buzera Marius, dar mai ales cele mai mari multumiri doamnei profesoare Maria Rocselana Verdeş pentru aceasta experienţă unică. (Stănculete Mario-Albert, clasa a X-a A).