Enoriași din Fărcășești, la Lainici

150 de enoriași din comuna gorjeană Fărcășești au fost la sfârșitul săptămânii în excursie la Mânăstirea Lainici.
Localnicii au fost duși cu trei autocare la lăcașul de cult situat în Defileul Jiului şi considerat de sute de ani liantul credincioşilor din Oltenia cu cei din Ardeal.
Grupul a fost însoțit de preoții parohi din Fărcășești şi Peșteana de Jos , dar si de primarul Spiridon Dănuț Bălu, cel care a răspuns prompt la solicitările localnicilor.
Credincioșii au participat la Sf. Liturghie , care a fost continuată cu un Sf. Maslu , unde au slujit  șapte preoți, printre care și preoții din Fărcășești.
„Enoriașii din comuna Fărcășești au avut prilejul de face un pelerinaj la Mănăstirea Lainici. Am ținut să venim aici , pentru a oficia  Sf. Maslu, iar credincioșii să vină să se roage la moaștele Sf. Irodion și totodată să se liniștească sufletește, să ia acel har de la Cuviosul Irodion. ”, a spus preotul paroh Valentin Neblea. Pe lângă deplasarea la Mânăstirea Lainici, cei 150 de enoriaşi au beneficiat şi de o masă de post la unul din localurile din Tg-Jiu, totul fiind suportat de către Primăria și Consiliul Local Fărcășești.
Nu doar vârstnicii au parte de excursii, ci și elevii din comuna Fărcășești. Edilul șef a declarat că începând cu această săptămână se vor organiza o serie de excursii la București, în cadrul cărora copiii urmau să viziteze principalele puncte turistice ale capitalei.
“Pentru toate categoriile sociale din comună o să urmeze excursiile la București, la  Casa Poporului, Grădina Botanică, începând cu data de2  aprilie ș până pe 5 aprilie 2012. Avem 8 astfel de excursii pentru elevii Școlii Victor Popescu și Liceul Roșia Jiu, după care vineri, 6 aprilie 2012 , vom duce 200 de școlari la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu  din T]rgu Jiu” , a declarat luni, 2 aprilie 2012, Dănuț Spiridon Bălu, primarul comunei Fărcășești.
Aura Stoenescu