Energia Rovinari a scăpat de complexul ultimelor clasate

Baschetbaliştii de la Energia rămân deocamdată invincibili pe teren propriu în acest sezon. Formaţia antrenată de Theo Evans a reuşit să se impună destul de lejer, sâmbătă, în faţa celor de la CSU Braşov, în cadrul etapei a IX-a a Diviziei A.

Energia pare să fi depăşit momentul dificil cauzat de ultimele rezultate din campionat, după succesul de pe teren propriu CSU Braşov.
Energia pare să fi depăşit momentul dificil cauzat de ultimele rezultate din campionat, după succesul de pe teren propriu CSU Braşov.

Spectacol din ce în ce mai puţin, însă maximum de eficacitate în partidele de pe teren propriu din acest sezon. Cam aşa am putea caracteriza starea de spirit de la Energia după ultima confruntare a baschetbaliştilor gorjeni, trupa lui Theo Evans trecându-şi în cont o nouă victorie, de această dată în faţa codaşei clasamentului, CSU Braşov. Începând meciul sub modesta titulatură de „lanterna roşie” a Diviziei A, tinerii jucători din Braşov au ţinut pasul cu Energia doar primul sfert(21-21), după care formaţia gazdă şi-a început „galopul de sănătate” concretizat şi pe tabela de marcaj(21-14, 22-13,31-13). Neavând în faţă decât ambiţia debutanţilor (limitată şi ea de vârstă, dar şi de valoare), Energia Rovinari a controlat ostilităţile din teren la toate capitolele, în special în faza defensivă şi contraatac. Ba mai mult, în ultimul sfert şi-a permis să trimită în teren numai români, rulând întregul lot de jucători, cu excepţia lui Gliga, care nu a fost trecut pe foaia oficială de joc. Astfel, într-o partidă în care nu a contat în cele din urmă decât diferenţa de scor, gruparea gorjeană s-a impus la final cu scorul de 95-61, consemnând practic, cea mai clară victorie din acest sezon a Energiei. Principalul marcator al gazdelor s-a numit Justin Griffin, cu 16 puncte, urmat de Barber şi de Troupe, fiecare cu câte 15 puncte, în vreme ce de la oaspeţi s-a remarcat sârbul Nenad Marinkovic, cu 16 puncte. Ceilalţi marcatori ai Energiei au fost: Tyner, cu 10 puncte, Lupusavei -9, Apostul -8, Senai -8, Stroescu -5, Amarghioalei -3, Cole -3, Ilie -2 şi Alionescu -1punct.

Theo Evans, uimit de scor
După ce a reuşit să se impună la o diferenţă de nu mai puţin de 34 de puncte în faţa celor de la CSU Braşov, tehnicianul american al Energiei, Theo Evans, s-a declarat destul de mulţumit de rezultat. Antrenorul american al Energiei a mărturisit că este chiar un pic surprins de ecartul atât de mare de pe tabela de marcaj: „Credeam că va fi un meci mai strâns pentru că am văzut meciul lor cu Oradea şi de asemenea cel cu Sibiu, şi au fost foarte aproape de a obţine rezultate bune. Aşa că m-am gândit ca va fi şi cu noi la fel, iar în prima parte chiar a fost strâns. Cu o apărare care a jucat mult mai bine, am reuşit să mergem mai departe, înscriind coşuri uşoare pe contraatac. Iar la sfârşit Lupusavei a început să marcheze de la 3 puncte şi asta a făcut acea diferenţă mare de pe tabelă. Poate e bine şi că am trecut de acel complex al echipelor ultimelor clasate”, a spus Evans.

O victorie „binevenită”…
După seria de insuccese din deplasare, mai mult sau mai puţin surprinzătoare, victoria de sâmbătă cu CSU Braşov a fost apreciată şi puţin mai „special” de tehnicianul Energiei, Theo Evans. Antrenorul formaţiei gorjene declară că echipa sa chiar avea nevoie ne un succes şi la capitolul moral, dar şi la capitolul… puncte. „A fost un meci solid pentru noi pentru că s-a dovedit a fi un joc bun. Când joci împotriva unei echipe ca aceasta este uneori dificil penztru că e vorba de jucători mici pe toate poziţiile şi nu te „împerechezi” bine cu ei, şi în plus joacă şi un pic „neortodox”. Pentru o vreme te chinui puţin, dar până la urmă poţi să revi, îţi intri în ritm. Bine, noi încă mai avem multe lucruri pe care va trebui să le îmbunătăţim la echipă, dar chiar şi aşa, cu ceea ce avem la dispoziţie, nu ne descurcăm foarte rău. Câştigând acest meci, ne pune la egalitate cu Otopeni, iar dacă vom putea să ne impunem în următoare partidă sau chiar în jocul cu Otopeni, cred că putem trece înainte. Deci, pentru noi a fost o victorie binevenită acum, atmosfera este foarte bună şi aveam nevoie de aşa ceva”, declară Theo Evans.

Urmează CSM Bucureşti
Baschetbaliştii de la Energia nu vor avea prea mult timp la dispoziţie să se bucure de succesul din ultima etapă, cu CSU Braşov. Şi asta pentru că, în această miercuri, gruparea gorjeană va avea de susţinut o partidă extrem de dificilă, în etapa a X-a a Diviziei A, cu CSM Bucureşti. „Acum va trebui să ne concentrăm pentru meciul cu CSM pentru că nu vom avea prea mult la dispoziţie, doar 2 zile, marţi plecăm la Bucureşti pentru a juca miercuri. Deci va trebui să ne concentrăm la maxim pentru că va fi un meci mare pentru noi în următoare etapă. Vor fi foarte importante meciurile viitoare pentru noi, deoarece avem un program foarte încărcat. Va trebui să câştigăm cel puţin unul, sperăm chiar la două sau trei. Unul ar fi în ordine, două va fi foarte bine, iar cu trei vom ajunge într-o poziţie foarte bună în clasament. Apoi, în cea de a doua jumătate a sezonului vom avea un program favorabil, mai multe meciuri acasă din care putem obţine mai multe victorii. Aşa că dacă stăm aproape de primele locuri în această parte a campionatului, în retur putem juca mai puternic şi vom urca mai mult în clasament”, crede Theo Evans.

Energia a câştigat meritat. A câştigat şi datorită experienţei pentru că jucătorii mei sunt foarte tineri, nu mai avem echipa pe care am avut-o. Din păcate, criza asta care a afectat pe toată lumea şi-a pus amprenta asupra campionatului. Pentru că din punctul meu de vedere, campionatul de anul acesta este unul foarte slab. Şi Energia era indiscutabil, mult mai valoroasă în sezonul trecut decât acum.”
Dan Calancea, antrenor CSU Braşov

În echipa noastră nu este acum prea mare diferenţă între titulari şi rezerve, anul trecut era mai mare. În acelaşi timp trebuie să recunoaştem că asta se datorează şi faptului că jucătorii nu sunt prea constanţi. Până acum cei mai constanţi jucători au fost Barber şi Griffin, ceilalţi au avut doar urcuşuri şi coborâşuri. Ca atare este foarte dificil pentru mine pentru că nu ştiu la ce să mă aştept în continuare.
Theo Evans, antrenor Energia Rovinari