Energia „reîncărcată”

În ciuda tuturor pronosticurilor, baschetbaliştii de la Energia Rovinari au dovedit că pot obţine rezultate extraordinare atunci când presiunea pluteşte deasupra lor şi când nimeni nu se mai aşteapta.

Baschetbaliştii de la Energia par să fi regăsit cheia succesului alături de tehnicianul lor, Slobodan Nikolic.
Baschetbaliştii de la Energia par să fi regăsit cheia succesului alături de tehnicianul lor, Slobodan Nikolic.

Răsturnând toate calculele hârtiei, Nikolic and Co. au oferit weekendul trecut o victorie de poveste fanilor gorjeni, reuşind să se impună pe terenul campioanei „U” Mobitelco Cluj şi în urma a două reprize suplimentare de prelungiri, scor 89-92 (13-26, 27-10, 24-16, 8-20, 8-8, 9-12)! Aşa cum o arată şi scorul, Energia şi-a trecut în cont o mare victorie graţie faptului că a dominat atât începutul întâlnirii, cât şi finalul jocului, reuşind să revină de fiecare dată pe tabelă în faţa unei formaţii aflată în zi slabă, dar împinsă de la spate de nişte „fluieraşi” de tristă amintire. Cei mai buni jucători din tabăra gorjeană au fost pivotul David Steffel (autor a unui nou double-double, cu 21 de puncte trecute în cont şi 11 recuperări), extrema Louis Darby (19 p), Slobodan Nikolic (17 p) şi A. Guţoaia (14 p), în timp ce de la gazde s-a remarcat Kevin Dykes, cu 22 puncte.

Din nou, linişte…
Victoria istorică a Energiei consemnată zilele trecute la Cluj pare să fi readus liniştea şi în sânul conducerii grupării de baschet gorjene. Preşedintele clubului, Dan Cumpănaşu, s-a arătat însă de-a dreptul încântat de succesul înregistrat de Nikolic and Co. pe terenul campioanei, remarcând ambiţia şi determinarea jucătorilor, dând ca exemplu cazul pivotului David Steffel: „A fost un meci pe care am încercat să ni-l apropiem, echipa a plecat cu acest gând încă de la Târgu Jiu. Am avut şansa ca cei de la Cluj să nu aibă un om de bază, Krstanovic, şi într-o echipă când lipseşte o rotiţă dintr-un mecanism, e greu să câştigi un meci. S-a întâmplat ca noi să ne agăţăm de acest lucru şi să câştigăm. Este un rezultat care încunună munca echipei şi pregătirea pe care au făcut-o. De visat am visat să batem şi Asesoft şi Mediaş. Arbitrajul, ca peste tot, ne-a fost defavorabil. Cu atât este mai mare meritul nostru că am învins. Nu pot să nu-l nominalizez pe Steffel, care, la Cluj, a făcut un meci imperial.”

Speranţe mai mari
Pentru a ajunge la un bilanţ ceva mai echilibrat în acest sezon, dar mai ales pentru a avea şansa unui salt în clasamentul Diviziei A, conducătorii de la Energia se gândesc deja la partida următoarea, care ar putea aduce un nou succes formaţiei gorjene. Preşedintele secţiei de baschet al clubului Energia, Dan Cumpănaşu, pare să aibă acum încredere deplină în Nikolic and Co.: „Meciul următor se va desfăşura duminică, de la ora 20.00 şi va fi televizat de DigiSport. Să sperăm că vom egala numărul victoriilor cu ce al eşecurilor şi să mai urcăm în clasament. Energia este o echipă valoroasă cu toate că mulţi nu o văd aşa. Jucătorii sunt tineri şi în anumite momente adrenalina nu şi-o pun în folosul echipei, dar pot să spun că avem jucători valoroşi.”