Elevul Radu Gheorghe Tănăsescu, laureat la Olimpiada Națională de Matematică

 1,210 total views

În perioada 15-19 aprilie 2022, malul Mării Negre a găzduit OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE MATEMATICĂ, etapă desfășurată aici doar pentru elevii claselor a V-a și a VI-a.


Școala Gimnazială „Constantin Brancuși” Târgu-Jiu, după cum ne-a obișnuit deja, a reprezentat Gorjul la „națională”, clasa a V-a, prin elevul Radu Gheorghe Tănăsescu,abia inițiat în tainele vieții de școlar gimnazist,dar prieten bun cu „știința adevărurilor eterne”,descifrând misterele acesteia sub îndrumarea profesorului său, Daniel Strinu.
Această echipă minunată a obținut rezultate remarcabile, elevul situându-se pe locul 13 din cei 91 de elevi participanți la clasa a V-a, reușita acestuia clasând judetul Gorj în primele 6 la nivel național și Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” la loc de cinste în cadrul competițiilor școlare.
Astfel,micuțul matematician, Radu Gheorghe Tănăsescu a obținut o binemeritată MENȚIUNE din partea Ministerului Educației, precum și MEDALIA DE ARGINT acordată de Societatea de Științe Matematice din România.
Seriozitatea,ambiția și perseverența sunt calitățile acestui elev excepțional căruia îi urăm ca matematica să-l ajute în descifrarea tainelor universului.