Profesorii de la Peștișani merg în Cipru

Loading

 

În perioada 25-29 aprilie 2022,  10 reprezentanți ai Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani și partenerii lor vor efectua o vizită de studiu în Cipru în cadrul Proiectului: ,,Promovăm învățarea la locul de muncă în UE!,, cu numărul de referință:  2020-EY-PCVET-0002. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE  2014-2021 și face parte din Acțiunea cheie: EDUCATION, SCHOLARSHIPS, APPRENTICESHIPS AND YOUTH ENTREPRENEURSHIP   PROGRAMME IN ROMANIA. Promotorul de proiect este Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși,, Peștișani.Partenerii din proiect sunt:  Agentul economic – SC PelavServ SRL, unde elevii de la școala profesională, profilul mecanic auto își desfășoară stagiile de practică și partenerii externi Paphos Technical School  și Rivensco Consulting Ltd din  Paphos, Cipru.

Din partea unității școlare vor participa la vizita de studiu 7 cadre didactice alături de 3 reprezentanți din partea agentului economici (manager, tutori de practică).

Activitățile care se vor desfășura pe parcursul vizitei de studiu vor fi: Job shadowing, mese rotunde, analize de documente specific practicii elevilor la partenerii din proiect, asistențe la activități practice ale elevilor, prezentarea metodelor de bune practice din sistemul cipriot, ateliere de lucru pentru crearea de documente (Curriculum de Dezvoltare Locală, Acord de învățare).

Obiectivele proiectului:

O1. Extinderea/aprofundarea rezultatelor învățării  cadrelor didactice, tutorelui de practică  pentru îmbunătățirea calității învățării elevilor prin practica la locul de muncă într-un context internațional .

O2. Dezvoltarea competențelor cheie pentru elaborarea de documente și instrumente pentru îmbunătățirea învățării elevilor: Curriuculum de dezvoltare locală – CDL  și Acord de învățare

O3. Dezvoltarea de parteneriate transnaționale și consolidarea acestora prin promovarea învățării bazate pe munca in cadrul companiilor/instituțiilor a elevilor din rural/medii defavorizate pentru transferul celor mai bune practici de la nivel internațional.

Proiectul contribuie la  extinderea parteneriatelor  cu companii/instituții pentru promovarea învățării  la locul de munca, a activităților practice în formarea, pregătirea de calitate a elevilor și dezvoltarea învățământului profesional si tehnic.

Coordonator proiect,

Marinela Liliana Iliescu