Elevii de clasele a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VI-a dau examene în premieră

Săptămâna viitoare are loc simularea Evaluării Naţionale
Săptămâna viitoare are loc simularea Evaluării Naţionale

Debutul semestrului al II-lea al anului şcolar 2013-2014 aduce o premieră, practic jumătate dintre elevii de gimnaziu vor da un examen. Pentru prima dată se desfăşoară în acelaşi semestru Evaluarea Naţională la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VIII-a.
Ministerul Educației Naționale (MEN) a stabilit de ceva vreme calendarul si metodologia de organizare si desfășurare a Evaluarilor Naționale (EN-2014) la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a in anul școlar 2013-2014, dar si ale simulărilor pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a. Acestea încep din luna februarie a.c. pentru elevii de clasa a VIII-a şi se vor termina tot cu aceşti elevi în luna iunie.

Simulare la clasa a VIII-a

Peste 4000 de elevi din Gorj sunt aşteptaţi marţi, 18 februarie, şi joi, 20 februarie, la simularea Evaluării Naţionale la Limba şi Literatura Română şi Matematică. Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Gorj, profesorul Ion Işfan, “simularea din acest an are drept scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei Evaluări Naţionale dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale”.
Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2013-2014, sunt: Limba si literatura româna (18 februarie) si Matematica (20 februarie). Afișarea rezultatelor este programata pentru data de 7 martie.

Evaluări Naţionale pentru elevii mici

Evaluările Naţionale pentru clasele mici se vor desfășura, în două sesiuni, in perioada 6-29 mai, după cum urmează: prima sesiune, în perioada 6-15 mai, iar a doua sesiune, in perioada 20-29 mai.
Calendarul primei sesiuni:
– clasa a II-a (6 mai: Limba româna – scris si citit; 7 mai: Limba materna – scris
si citit; 8 mai:  Matematica)
– clasa a IV-a (13 mai: Limba româna – Limba materna; 14 mai: Matematica)
– clasa a VI-a (14 mai: Limba si comunicare; 15 mai: Matematica și științe)
Calendarul sesiunii a doua (pentru elevii care au absentat din motive întemeiate la prima sesiune):
– clasa a II-a (20 mai: Limba româna – scris si citit; 21 mai: Limba materna – scris si citit; 22 mai: Matematica)
– clasa a VI-a (27 mai: Limba si comunicare; 28 mai: Matematica și științe)
– clasa a IV-a (28 mai: Limba româna – Limba materna; 29 mai: Matematica).
Cornel Şomâcu