Elev gorjean, laureat naţional la Olimpiada „Tehnologii” de la Timişoara

În perioada 2-6 aprilie 2012 s-au desfăşurat în toată ţara, inclusiv două olimpiade găzduite de Gorj, faza naţională a olimpiadelor naţionale. Printre gorjenii care s-au întors cu premii se numără şi Iacob Voichiţoiu, elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Industrial ”General Constantin Şandru” Bâlta, comuna Runcu.

Iacob Voichiţoiu s-a calificat la două olimpiade naţionale dar a concurat pentru ”Tehnologii”
Iacob Voichiţoiu s-a calificat la două olimpiade naţionale dar a concurat pentru ”Tehnologii”

Dacă majoritatea elevilor s-au putut bucura în perioada 2-6 aprilie 2012 de o săptămâna fără cursuri, fiind ocupaţi pentru a participa la diversele activităţi extracurriculare şi extraşcolare, alții au dat piept cu olimpiadele naţionale. Este vorba de elevii care în perioada amintită au participat  la fazele naţionale ale olimpiadelor, două dintre acestea  desfăşurându-se chiar la Târgu-Jiu.

Laureat meritoriu
Iacob Voichiţoiu este elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Industrial „General Constantin Şandru” Bîlta, com. Runcu, jud. Gorj. În perioada 01-06.04.2012 a participat împreună cu lotul olimpic naţional din judeţul Gorj la faza naţională a Olimpiadei Disciplinelor din aria curriculară „Tehnologii” desfăşurată la Colegiul Tehnic „H. Coandă” din Timişora unde a obţinut prima menţiune la o diferenţă foarte mică  de locul III. De reţinut că  Iacob  Voichiţoiu  s-a calificat simultan şi la faza naţională a Olimpiadei de Chimie la care a trebuit să renunţe, deoarece aceasta urma să se susţină în aceeaşi perioadă.
Deşi, Universitatea Politehnică din Timişoara i-a oferit un loc în anul I de facultate, Iacob preferă să urmeze Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii Bucureşti.
Directorul GSI Bâlta, profesor Liliana Andreescu, ne-a declarat cu această ocazie:  ”Colegii, profesorii  şi conducerea şcolii, precum şi autorităţile publice locale îl susţin moral şi financiar şi îi urează succes la viitoarele examene acestui elev. Ne bucurăm că şi liceul nostru s-a înscris în acest an pe harta celor cu rezultate foarte bune la olimpiadă.”