Cărbuneştiul, la înălţime

Loading

În această mare sărbătoare a creştinătăţii care este ,, Învierea Domnului ,, orice edil care se respectă, trage linie şi spune dacă are ceva de spus şi în speţa Cărbuneştiului venim cu tolba plină. Fiindcă spun „am făcut” în acest an care a trecut, nu „o să fac”. Am pretenţii la ceea ce spun că este şi realitatea obiectivă din teren.

Am reuşit să facem din Cărbuneşti un şantier, la vreme de criză
Am reuşit să facem din Cărbuneşti un şantier, la vreme de criză

De fapt nu este prima dată când veniţi aici şi v-aţi convins dumneavoastră cu ochii dumneavoastră sau cu ochiul camerei că ceea ce spun sunt realităţi obiective din Cărbuneşti. Să le luam pe rând. Oglinda activităţii primarului este actul de sănătate. Actul de sănătate se face la un nivel deosebit în Cărbuneşti, fapt recunoscut atât de către pacienţi cât şi de controalele care au fost din partea ministerului de resort respectiv ministerul Sănătaţii. Nu întâmplător  Spitalul din Cărbuneşti este cel mai tânăr spital de urgenţă din ţară, este spital de gradul întâi cum doar 2 sunt în Gorj. Este vorba de spitalul judeţean şi spitalul din Târgu Cărbuneşti. Dacă acum 4 ani de zile erau 186 de paturi, 18  doctori, acum avem 78 de doctori din care efectiv 63 lucrează iar 15 sunt la rezidenţiat, deci asigurăm şi schimbul de mâine cu tineri specialişti. nu trebuie uitat că progresul tehnic şi electronic în arta de a depista şi de a rezolva probleme de sănătate ale cetăţenilor a avut o creştere să zicem asimtotică, metodele de investigare sunt noi şi iţi trebuie specialişti pe măsură, de la 2 linii de gardă avem 9 linii de gardă, iar în viitorul foarte apropiat, eu zic că până în vară, o sa avem încă două specialităţi noi, este vorba de dializă şi RMN (rezonanţă magneto- nucleară) care este ultima cucerire tehnică a tot ce înseamnă investigarea tuturor problemelor care sunt în acest domeniu de sănătate. Ca să luam domeniul de sănătate şi actul medical să se desfăşoare la cel mai înalt nivel trebuie îndeplinite mai multe condiţii, prima, esenţială, echipa managerială trebuie sa fie pusă din punct de vedere profesional şi nu politic sau cu pile şi relaţii cum este moda. Trebuie să ai o resursă umană deosebită. Nu trebuie uitat că în Cărbuneşti au venit medici specialişti de la spitalul universitar din Craiova, spitalul universitar din Timişoara  şi o doamnă doctor de toată isprava, d-na doctor Neamţu de la spitalul Fundeni, deci de acolo de unde se dă ora exactă. Vă daţi seama cât lobby a trebuit să duci pentru aceşti  specialişti, pentru ca nişte oameni de toată isprava să vina încoace să desfăşoare actul medical la tine în ,,bătătură” şi unde, în Cărbuneşti .

Învăţământ de performanţă
Actul de învăţământ consider că este a 2 oglindă a primarului. Nu trebuie uitat că anul trecut la Colegiul Naţional Tudor Arghezi în sesiunea de vară şi toamnă  91 % plus încă 6 procente  sunt aproape 97 % ca promovabilitate în Cărbuneşti. Echipa de teatru francofon a CNTA a luat locul 1 pe ţara reprezentând Ţara Românescă în faţa multor instituţii de aceeaşi speţă din la Festivalul Internaţional de teatru francofon de la Napoli venind cu diploma ,, Magna cum laudae”. Nu trebuie uitat că au fost 100 de burse internaţionale din 62 de ţări, din România au fost 2 bursieri şi amândoi sunt din Cărbuneşti. În Coreea de Sud au fost aceste burse pentru 2 absolvenţi ai CNTA cu medii pe bune şi sau dus pe acelaşi domeniu pe care l-au îmbrăţişat în România, deci pe autovehicule rutiere. Când zici Coreea de Sud te gândeşti la Hyundai, la Daewoo, la Kia, deci iată cu o tradiţie automobilistică deosebită.

Sport şi cultură la Cărbuneşti
În Cărbuneşti copilul face şi sport şi sport frumos de performanţa, avem echipa de handbal, echipa de fotbal, avem clubul de karate din Cărbuneşti care a dat campioni naţionali, europeni, vicecampioni europeni, campioni mondiali. Pot sa demonstrez asta cu diplomele cât şi cu medaliile câştigate şi spun asta din tot sufletul, de ce, fiindcă acum vreo 30 de ani în urmă  făceam şi eu sport de performanţa şi iată că „microbul” s-a transmis şi la fetiţa mea cea mică, care este vicecampioană europeana la  KUMITE la categoria 15-18 ani. Avem un ansamblu ,,Gilortul,, cu care ne mândrim. Acest ansamblu ,,Gilortul,, a făcut să răsune muzica, să cânte şi să încânte cu acest dulce folclor inconfundabil de pe valea Gilortului acum aproape o lună de zile la Mannheim, deci iată că numele de Cărbuneşti a fost auzit de la Seul la Mannheim pâna la Napoli. Este un lucru cu care mă mândresc, iar pe 23 în această lună avem faza naţională ,, Cupa Gilortul ,, la Cărbuneşti, anul trecut am avut o participare la această competiţie de peste 258 de sportivi. Iată că oraşul Cărbuneşti, oraşul nostru a fost inclus în programul sportiv la nivel naţional pe acest sport deosebit care are din ce mai multă priză la generaţia tânără. Iată că în Cărbuneşti se face carte se face act cultural se face sport, cum să nu te implici tu  ca edil al oraşului.

Investiţii
Nu în ultimul rând sunt investiţiile dîn Târgu Cărbuneşti. Cu mare drag şi cu mândrie spun acest lucru fiindcă, în acest moment, în Carbuneşti sunt investiţii care se derulează în diferite faze, începând de la proiectare şi terminând cu execuţii de peste 3000 de miliarde, dacă în ultimii 20 de ani s-au făcut 32 de apartamente în Cărbuneşti  în acest moment avem în lucru o investiţie de 253 de miliarde, 80 de apartamente la care se lucrează într-un ritm extraordinar de intens, se lucrează la piaţă, investiţie din bugetul local, piaţa este de când mă ştiu eu, tot aşa arăta, iată că anul trecut am făcut sectorul de lactate şi am modernizat numai jumătate, anul ăsta i-a venit rândul să facem şi cealaltă jumătate. Avem modernizare parcul de lângă piaţă care acum doi ani de zile erau nişte magherniţe acolo insalubre cu multe probleme  de igiena, focar de infecţie pentru Cărbuneşti, s-a demolat şi acum se construieşte un parc. Avem modernizare corpul vechi al şcolii ,, George Uscătescu ,, din Cărbuneşti. S-a găsit resursa bugetară şi o cofinanţare de 4 miliarde din bugetul local şi uitaţi ce sa făcut, un lucru deosebit pentru tânăra generaţie, permiţând actul de învăţământ să se facă la un singur schimb, lucru benefic atât pentru copii cât ăi pentru cadrele didactice. Anul trecut am inaugurat o investiţie  de 22 miliarde din bugetul local este vorba de Centrul Informatizat de evidenţă a populaţiei, Casa de căsătorii, poliţie locală, bibliotecă, în imediata apropiere a primăriei. Avem în lucrul stadionul pe OG 7, avem în lucru investiţie prin Consiliul judeţean investiţie de 191 de miliarde, drumul Cărbuneşti-Ţicleni. Am terminat investiţie de 19 miliarde, înlocuirea sistemului de distribuţie  a liniei de tensiune în satele Floreşteni, Creţesti şi Cojani. Avem o mare investiţie care începe să prindă contur este vorba de un câmp de panouri solare pe o suprafaţă de 59 de ha  în valoare de 46 de milioane de euro care a ajuns în faza eliberării certificatului de urbanism, care vor aduce 100 de locuri de muncă .  Avem în faza finală de execuţie, înlocuirea sistemului de distribuţie a apei în Cărbuneşti, redimensionarea canalizării şi staţie de epurare,avem în lucru deja cele 900 de apartamente  care sunt în zona Blocuri care sau racordat pe reţeaua cea nouă, urmează strada Trandafirilor, Pieţei, Eroilor. Să ne ajute Dumnezeu ca Sfintele Paşti să aducă bucurie în suflet, lumină sufletească, pace şi un har de la Dumnezeu să fim mai buni fiindcă rău poate să facă oricine, la bine nu prea se înghesuie nimeni!