Echipa Penitenciarului Târgu Jiu, locul I la fotbal

Loading

Echipa de fotbal a Pentitenciarului Târgu Jiu a participat vineri, 12 noiembrie 2010, la o competiţie sportivă, alături de echipele a şase localităţi gorjene, câştigând locul I. Activitatea face parte din proiectul „ Persoanele private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător, pentru creşterea competitivităţii şi a atractivităţii teritoriilor”, ce are drept scop reintegrarea în comunitate a persoanelor private de libertate.

Băieţii din echipa Pentenciarului Târgu Jiu s-au impus în finală cu scorul de 5-1
Băieţii din echipa Pentenciarului Târgu Jiu s-au impus în finală cu scorul de 5-1

La aceasta competitie au participat : echipa formată din persoane private de libertate din Penitenciarul Tg-Jiu şi echipele localităţilor  cu care Penitenciarul  Tg-Jiu desfăşoară activităţi în cadrul acestui proiect: Scoarţa (care a delegat echipa din Stăneşti să joace în locul ei), Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Alimpeşti, Polovragi şi Roşia de Amaradia. Finala s-a jucat între echipa Penitenciarului Târgu Jiu şi cea a comunei Polovragi, scorul fiind de 5-1 în favoarea echipei formată din persoane private de libertate.
Penitenciarul Târgu Jiu are calitatea de partener I al Penitenciarului Târgşor, iar Primăria Alimpeşti de partener II  în cadrul proiectului „ Persoanele private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător, pentru creşterea competitivităţii şi a atractivităţii teritoriilor „ – proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investeste in oameni! Axa prioritară 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniu major de intervenţie 6.1. Dezvoltarea economiei sociale.
Proiectul prevede multiple activităţi, printre care şi cele de voluntariat, prin care persoanele private de libertate participă, în localităţile partenere, la acţiuni de decolmatare a şanţurilor, defrişări de tufărişuri şi ecologizări.
Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, începând cu luna iulie 2010.