Echilibrul lui Cârciumaru

Cei care urmăresc mijloacele mass-media din Gorj în ultimele luni au senzaţia că asistăm la un veritabil Turn Babel. Nu a mai rămas nimic din judeţul liniştit şi unde nu se întâmpla nimic, acum toată lumea are un război de purtat. Capul de afiş este fără îndoială Complexul Energetic Oltenia unde Sindicatele şi Administraţia duc un război surd şi cu substrat politic deşi, la modul ideal, nici una din părţi nu ar trebui să aibă asemenea preocupări. Conflictul a ricoşat spre echipa de fotbal a oraşului, club care nu a fost niciodată atât de sus. Un alt mare subiect, care s-a încercat să fie legat de celelalte, se referă la supravieţuirea în funcţie a inspectorului şef de Poliţie, Viorel Salvador Caragea. Şi exemplele noastre de scandal, de actualitate pentru jurnalişti, ar putea continua.
În această nebunie generală, în care fiecare se ceartă cu fiecare iar scenariile sunt care de care mai abracadabrante, un singur om politic pare că şi-a păstrat echilibrul şi a încercat chiar să rezolve problemele. Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj, a fost vehiculat în toate aceste războaie, chiar şi colegii de partid şi din USL vorbind pe la colţuri că îi apară pe Caragea şi Condescu, ca să vorbim de exemplele cele mai vehiculate. Liderul social-democrat a răspuns într-un final dar, îm ambele cazuri, performanţa îi ţine pe cei doi şi nu culoarea carnetului de partid. Poate că mai repede decât ne-am închipuit, Florin Cârciumaru se doreşte un lider politic de manieră occidentală, lucru pe care îl vedem mai rar la Târgu-Jiu mai ales la politicienii mai tineri. Personal, mă îngrijorează că lideri de calibrul lui Florin Cârciumaru acceptă să fie puşi la punct în mass-media de un Laurenţiu Ciurel, nu cred că cineva din Gorj crede că acesta ar fi ajuns în fruntea CEO fără sprijin politic.
Ca lucrurile să meargă bine în Gorj, să avem dezvoltare economică şi să contăm în bătălia regională, nu avem nevoie de scandaluri care să ne mascheze eşecul. Regimul Băsescu a dat ţării nouă ani de scandal şi atât, de fapt asta spune şi Cârciumaru cui vrea să îl asculte. E timpul mai întâi să lucrăm cu simţ de răspundere, suntem prea săraci pentru scandaluri.