Duel Victor Ponta – Marian Jean Marinescu

Victor Ponta se războiește cu europarlamentarii PDL
Victor Ponta se războiește cu europarlamentarii PDL

Deputatul PSD de Gorj Victor Ponta îl face mincinos pe primul ministru al României, Emil Boc. Acesta spune că premierul dezinformează populația, acuzând opoziția că dezinformează forurile europene, fapt care poate duce la pierderea, de către țara noastră, a fondurilor europene.
Reacția lui Victor Ponta a apărut după ce, zilele trecute, europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu, vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European, a prezentat declaraţia europarlamentarilor Partidului Democrat Liberal, care îi somează pe PSD-iști să înceteze politica de intoxicare: „Cerem PSD să înceteze de urgenţă politica de intoxicare a oficialilor europeni referitoare la evenimentele din ţară. Efectele acţiunii iresponsabile a socialiştilor afectează grav interesele tuturor românilor, ale României în ansamblul ei. Dacă ele, prin absurd, şi-ar produce efectele, România ar pierde bani europeni, ar pierde credibilitate, ar pierde investitori, ar pierde imagine externă. Am pierde noi, toţi românii.
Ce doreşte, de fapt, PSD? PSD vrea să vină la guvernare. În orice condiţii? Cu orice preţ? Chiar şi cu preţul sacrificării intereselor românilor?
Practic, PSD nu a avut şi nu are  nicio alternativă realistă. Timp de trei ani de zile, singura strategie a PSD a fost “Jos preşedintele, jos guvernul, jos PDL”, fără să vină nici măcar cu o singură soluţie economică credibilă, o realitate remarcată public şi de analiştii economici europeni.
Ponta vrea să izoleze România într-o perioadă în care Europa face eforturi pentru a depăși o situație de criză, criză prin care trec toate statele membre. Astfel se traduce atitudinea PSD împotriva FMI, a Băncii Mondiale, a Comisiei Europene, pe care o promovează pe mediile partizane de presă. (…)”

Răspunsul lui Ponta
Deputatul de Gorj Victor Ponta nu i-a lăsat netaxați pe europarlamentarii PDL, folosind, de asemenea, cuvinte dure într-o declarație dată publicității:
„Boc minte despre fondurile europene. Nu în acest mod putem face un dialog cu Puterea. Niciodată USL nu a ridicat problema fondurilor europene. Domnul Boc este iresponsabil vorbind despre așa ceva, pentru că USL a ridicat problema lipsei de democrație în România și nu s-a vorbit niciodată despre fondurile europene. De altfel, ar fi fost imposibil acest lucru, pentru că Parlamentul European nu are nici o atribuție în acest sens.
Constat că, în fața protestelor oamenilor, fără să aibă o soluție, fără să încerce un dialog real cu oamenii, reprezentanții PDL se întorc la ce știu ei cel mai bine – mint, dezinformează, manipulează.
USL a vorbit și va continua să vorbească la Bruxelles despre amânarea alegerilor, despre comasarea alegerilor, despre modul în care legile importante au fost adoptate prin 14 angajări a răspunderii.”