Două săptămâni de concediu forţat pentru cadrele didactice

Sindicaliştii din învăţământ sunt hotărâţi să găsească metode de protest faţă de reducerile salariale şi faţă de concediul forţat de care vor avea parte în ultimele două luni ale acestui an. Cadrele didactice se gândesc să îşi ia zilele fără plată de alegeri şi nici să nu se prezinte la şcoală. Se vorbeşte chiar şi de o grevă generală în această perioadă.

Profesorii nu se bucură de atenţia cuvenită din partea autorităţilor
Elevii şi profesorii gorjeni ar putea avea o vacanţă forţată

La jumătatea acestei săptămâni se va şti ce se va întâmpla în învăţământ în perioada următoare. Se vorbeşte de posibilitatea reluării protestelor suspendate în luna octombrie.
Reprezentanţii sindicatelor care fac parte din Alianţa Bugetarilor se vor întâlni, joi, pentru a discuta despre posibilitatea reluării protestelor.
Vasile Mija, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, ne-a declarat: „Ne vom întâlni joi pentru a discuta despre acţiunile pe care urmează să le întreprindem în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat. Suntem într-o situaţie fără precedent, în care deopotrivă dascăli şi elevi ar trebui să stea acasă două săptămâni. Ce şcoală vor mai face elevii respectivi atunci când mai mult stau în vacanţe decât la şcoală. Cum vor petrece dascălii sărbătorile de iarnă fără bani?”. Potrivit reprezentanţilor FSLI, protestele ar urma să fie reluate după alegeri, însă există propuneri şi în perioada electorală. Astfel, una dintre posibilităţi ar fi ca profesorii să-şi ia cele zece zile de concediu fără plată în perioada alegerilor.